לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
איתי

בקשת המרת דו"ח לאזהרה(כאשר אני לא עומד בקריטריון יחיד)

שלום, לפני כמה ימים ביצעתי חציה של קו לבן עם 2 הגלגלים השמאליים של הרכב(לא עקיפה ולא מעבר עם כל האוטו אלא סטייה קטנה אל מעבר לקו הלבן). עצר אותי שוטר ונתן לי קנס בגובה 500 ש"ח ו6 נקודות על העבירה. יש לי רישיון 8 שנים, 0 עבירות(אפילו לא עבירת תנועה), הודתי בעבירה כשהשוטר עצר אותי והעבירה הנ"ל היא לא נחשבת מאותן עבירות שלא ניתן להמיר את הדו"ח בגינן לאזהרה. כלומר, אני לא עומד בקריטריון אחד, ותק הנהיגה שאמור להיות 10 שנים. האם כדאי לי להגיש בקשה להמרה לאזהרה? אם לא יאשרו את הבקשה, האם אשלם קנס גבוה יותר או שהאמור הוא רק בגין בקשה לביטול הדו"ח? בברכה, איתי

מנהל הפורום

איתי שלום, הקריטריונים להמרת דו"ח באזהרה הם חד משמעיים; וותק של 10 שנים ומעלה, מתוכם 5 שנים ללא כל עבירה וכן הודאה בעבירה המיוחסת לך. צר לי, אך מנסיוני הרב בקשתך לא תתקבל מאחר שאינך עומד בקריטריונים כאמור. עם זאת יש בידך להגיש בקשה להישפט ולנסות בדיון להמיר את סעיף האישום לעבירה קלה יותר, ללא ניקוד, אולם עלי להזהירך כי בקשות סרק עלולות להוביל לענישה חמורה יותר. צור קשר ואשמח לכוון אותך ללא עלות. בהצלחה

דוד הגנן

מנסיון אישי. אני נוהג מעל 30 שנים. לפני שנתיים קיבלתי דו"ח משוטר גם כשהוכחתי ךו שהוא טעה. בתמימותי ביקשתי להפוך את הדו"ח לאזהרה והתשובה שקיבלתי היתה שאני לא עומד בקריטריון הותק !!! להזכירכם 30 שנות נהיגה. צחקתי והיתקשרתי למחלקת תלונות וסיפרתי שזה יוצג בבית משפט כי בכוונתי להישפט והפלא ופלא מאז לא קיבלתי שום סימן מהמשטרה. הטימטום שם כל כך גדול מה שמוכיח שהתשובה היא דבר אוטומטי במחשב ללא בדיקה. תנסו אולי יצליח ולדעתי בבקשה להישפט היא הפתרון האידאלי.

עמית

לנסות אף פעם לא מזיק(לפעמים קורים נסים). לא. הקנס לא יגדל(גם לא בבקשה לביטול).

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה