כתב אישום בגין גריצת תאונת דרכים
שלום רב קיבלתי כתב אישום בו אני מואשם מעורבות וגרימת בת.ד. . אני מואשם כי ניכנסתי לצומת ברמזור אדום וגרמתי לתאונה. כמובן שטענתי בחקירתי שניכנסתי ביירוק. גם הנהג השני טוען שניכנס בירוק. אין מצלמות דרך. האישום מתבסס על עד שטוען שהיה בצומת בעת קרות התאונה וראה שעברתי את הצומת באדום. אני משוכנע כי מדובר בעד שקר שהוא גם מכיר את הנהג השני אע"פ שהכחיש בחקירתו. אני מעוניין לבקש מבית המשפט לקבל איכון של הסלולרי שלו ע"מ לדעת אם בכלל נכח בשעת התאונה במקום ואם מכיר את הנהג השני. מבקש לציין שהמשפט טרם התחיל. אשמח לדעת כיצד מתבצע הליך מעיין זה, למי יש לפנות והאם ההליך כרוך בתשלום ואם כן בכמה. אודה לתשובתך רמי
רמי שלום, באפשרותך לבקש מבית המשפט איכון של הסלולרי, בכפוף לצו של בית משפט. העלויות הן בסדר גודל של כ -250 ש"ח (ככל שאני יודע, ייתכן והעלויות השתנו). אמליץ ליצור קשר עם חב' הסלולר ולברר העלויות כאמור. בשולי הדברים אציין כי העד תמיד יוכל לטעון שהמכשיר הסלולרי לא היה עמו באותו היום, לכן אמליץ לנהל את התיק היטב ובחכמה. בהנחה ותזוכה בדין, יהא בידך לדרוש את עלויותיך. אשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה נוספת. בהצלחה.
שלום רמי! לגבי מה שאתה מבקש האיכון הוא בהחלט יקר ואתה יכול לפנות לבית משפט בבקשה למתן צו (בקש זאת בדיון או לפני כן.) (ללא צו לא נראה שמישהו יתן לך כי זה חודר לפרטיות של אדם אחר) . אני לא בטוחה גם שטכנית ניתן לעשות את זה בדיעבד... לגבי פירוט שיחות- זה פחות יקר ושוב השאלה אם בית משפט יאפשר לך לעיין בתדפיס של אדם אחר (זו שוב חדירה לפרטיות) אתה יכול לנסות לפנות לבית משפט ולבקש את המסמכים, אם זה יהיה יקר מדי אז תוותר עליהם... בהצלחה