מנהלי הפורום

עו"ד משולם גלעד
עו"ד גלעד משולם, בעל תואר ראשון במנהל עסקים, תואר שני במדעי המדינה ותואר ראשון ושני במשפטים, מספק את שירותיו במסגרת משרד המתמחה ומתמקד אך ורק בתחום התעבורה. עו"ד משולם בעל עבר צבאי ותעסוקתי עשיר כאשר שימש בעברו חניך בבית ספר לקציני ים, קצין בשירות קבע בפלוגת גבעתי, מפקד במשטרת ישראל, תובע תעבורה בלשכת ירושלים.
כיכר\מעגל תנועה
שלום אשמח לתשובה. נסעתי בדרך עירונית בה לא היו תמרורי אזהרה או הוריה של מעגל תנועה לפניי מלפניי היה רכב תקוע הנצמד לחלק השמאלי של הנתיב, וסימן לי לעבור, מנקודת המבט שלי עדיין לא רואים שום תמרור אזהרה או הוריה של מעגל תנועה לפניי, הבחנתי שיש מעבר חצייה לפניי, לכן לפני המעבר הסתכלתי שאין הולכי רגל או מכשול עד כמה שהיה ניתן לראות בזווית שהייתי בגלל הרכב המסתיר את שדה הראיה. האטתי ראיתי שאין הולכי רגל והמשכתי בנסיעה איטית תוך זהירות, בשניות אלו כשעברתי את מעבר החצייה, הבחנתי שאני במעגל תנועה. מרחוק זה היה נראה כביש שהנסיעה בו היא או המשך ישר פניה ימינה לדרך צדדית כמו שהיה במשך כל הדרך עד לאותו רגע. באותו רגע שהבחנתי שאני במעגל תנועה הבטתי שמאלה והבחנתי בניידת משטרה שנכנסה, ההמשך ידוע....קיבלתי דוח , לא התכווחתי עם השוטרים. לאחר קבלת הדוח הבחנתי שקיים תמרור אך ורק על המעגל עצמו - שאותו לא היה ניתן לראות. ושוב אין שום תמרור הוריה או אזהרה לפני, יש דרך לבטל את הדוח ואת הנקודות?. כמובן עם צילום של המקום?. ישנה חובה לתמרור לפני המעגל תנועה? בין אם הוריה או אזהרה? כי במקרה שלי לא היה תמרור שכזה, אלא רק על המעגל תנועה עצמו ולא היה ניתן להבחין בו מרחוק, ובסיטואציה שהייתי גם לא במעגל תנועה. תודה.