לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
קובי

הזמנה לבית דין עבירת מהירות

שלום קיבלתי זימון לבית משפט בגין עבירת מהירות .נתפסתי בכביש של 80 קמ"ש במהירות של 118 קמ"ש .לפי מה שהבנתי יש לי עבירת תנועה משנת 2009 על חגורת בטיחות לנוסע שישב מאחור וזהו. השאלה שלי האם זה אפשרי להמיר את הזימון לקנס או אזהרה?

עו"ד תעבורה דודי דויטש

קובי שלום רב, תשובתו של עמית אינה נכונה, שכן אם נתפסת במהירות העולה על 30 קמ"ש בדרך עירונית, מדובר בדו"ח מסוג הזמנה לדין. הקריטריונים להמרה באזהרה הינם וותק נהיגה של 10 שנים ומעלה, 5 שנים ללא עבירה וכמובן הודאה באשמה. הסיכוי כי העבירה תומר לאזהרה אינו גבוה שכן מדובר בעבירה מסוג הזמנה לדין, אך באפשרותך לפנות למפנ"א (מדור פניות נהגים ארצי) בכתב (ת.ד. 120 פ"ת 49100) ולבקש להמיר את העבירה באזהרה, בתנאי שהינך עומד בקריטריונים כאמור. אשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה נוספת

קובי

אוקיי אז כמו שאמרתם התקשרתי למפנ"א ואכן ישנה אפשרות להמיר את העבירה לקנס או אזהרה , ממה שנאמר לי בשיחה עם מפנ"א אני עומד בקריטריונים וותק של 10 שנים ו 5 שנים ללא עבירה.

עו"ד תעבורה דודי דויטש

שים לב קובי שמדובר בעניין שבשיקול דעת (של נציג מפנ"א שיטפל בבקשתך, בכפוף למדיניות הנוהגת שם). כלומר, גם אם אתה עומד בקריטריונים כאמור (10 שנות ותק 5 שנים אחרונות נקיות מעבירה), עדיין אין כל חובה על מפנ"א לבצע המרה לאזהרה כמבוקש. המדיניות הנוהגת בעבירות מסוג 'הזמנה לדין' היא - לא להמיר. בכל מקרה, אין לך מה להפסיד וכדאי לנסות, לעיתים הם נעתרים בחיוב. בהצלחה.

עמית

לא ניתן להמיר זימון. על 38 קמ"ש מעל למותר(בכביש בו מותרת מהירות 80 קמ"ש) אין מקבלים זימון. זוהי עברה ב.מ.(בררת משפט) שטומנת בחובה קנס של 750 ש"ח ו-8 נק' חובה. רצוי לפנות למפנ"א(9666*) לברור הנושא או לחלופין, לפנות אל התביעה ביום המשפט ולסגור זאת. במידה ומפנ"א יסבו את הזימון ל-ב.מ., אזי תוכל לבקש המרה באזהרה(גם כן ממפנ"א) וזאת בתנאי שהנך עומד בתנאי הסף: 10 שנות ותק נהיגה ו-5 שנים אחרונות ללא עברה.

קובי

לא רק זה גם קיבלתי 10 נק' חובה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה