צירוף כתב אישום שגוי להזמנה לנאשם
שלום רב, לצערי דרסתי הולך רגל במעבר חצייה. למרבה המזל הוא לא ניזוק, אך המדינה שלחה לי "הזמנה לנאשם" בצירוף כתב אישום. הפרטים בהזמנה לנאשם הנם פרטיי ומפורטות שם העבירות שביצעתי, אולם כתב האישום שצורף לטופס הזמנה לנאשם שגוי - השם, ת.ז. פרטי המקרה, העבירה וכו' אינם שלי. גם מס' התיק שמצויין על גבי כתב האישום שונה ממספר התיק שמצויין על גבי ההזמנה לדין. מה עלי לעשות ? האם להגיע למועד הדיון ולטעון זאת בפני השופט ? או לפנות לתובעת ולבקש את כתב האישום הנכון שהוגש כנגדי ולהתגונן כראוי ? הבנתי שאפשר לבקש לבטל את כתב האישום ואז התביעה לא יכולה להגישו מחדש - האם זה חל גם במקרה בגלל הטעות שצורף כתב אישום אחר להזמנה לדין ואפשר לטעון זאת בדיון בבית המשפט ???
אוריאן שלום, מדובר בטעות תמימה בה נשלח, ככל הנראה, כתב אישום של נאשם אחר. מדבריך אני למד שמדובר בדיון הקראה ראשונה (קרי, דיון ראשון בתיק). שליחת כתב אישום שגוי אינה עילה לביטולו. בפניך עומדות שתי אפשרויות; האחת - להגיע לדיון ולבקש מהתובע העתק מכתב האישום הנכון. השניה - ליצור קשר עם התביעות, טרם מועד הדיון, ולבקש שישלחו לך העתק מכתב האישום הנכון. בכל מקרה אם ברצונך להתגונן כראוי, עליך לדאוג לצלם את חומר הראיות המצוי בידי התביעה. בהצלחה