מנהלי הפורום

עו"ד משולם גלעד

עו"ד משולם גלעד

עו"ד גלעד משולם, בעל תואר ראשון במנהל עסקים, תואר שני במדעי המדינה ותואר ראשון ושני במשפטים, מספק את שירותיו במסגרת משרד המתמחה ומתמקד אך ורק בתחום התעבורה. עו"ד משולם בעל עבר צבאי ותעסוקתי עשיר כאשר שימש בעברו חניך בבית ספר לקציני ים, קצין בשירות קבע בפלוגת גבעתי, מפקד במשטרת ישראל, תובע תעבורה בלשכת ירושלים.

קביעת פגישה
0778054771
חזרה לפורום

תמרור 301

רון
רון

שלום רב, נהגתי ברכב,וביצעתי פנייה ימינה לנתיב הימני, תוך הפעלת איתות,התבוננות במראות,ומתן זכות קדימה קדימה,תוך כדי התבוננות במראות,הבחנתי בשני רוכבי אופנוע,הפונים שמאלה מכביש בעל שני נתיבים, המבצעים פנייה מהנתיב השמאלי לתוך הנתיב השמאלי בכביש דו סיטרי. עמדתי בקשר עיין עם שני האופנועים,כאשר רוכב אופנוע אחד עבר אותי ואילו רוכב האופנוע השני הגיח בפראות מהנתיב השמאלי לנתיב הימני בו נהגתי,וונצמד לרכבי באופן מסוכן,תוך שהוא נבהל מהתקרבותו אליי והחל לצפור. מייד כששמעתי את הצפירות,עצרתי את רכבי,על מנת לאפשר לעבריין לחלוף על פניי. לאחר כ -50 מטר נתבקשתי ע״י שוטר תנועה לעמוד בצד,ולהציג רשיונות. השוטר שאל אותי האם אני מבין למה הוא סימן לי לעצור,והאם יש לי עבירות קודמות? השבתי כי אני מניח שבגלל האופנוע שנסע בפראות ונצמד אליי,ועבירת התנועה האחרונה שהיתה לי אירעה בשנת 2007. לתדהמתי הרבה,השוטר טען כי לא נתתי זכות קדימה לרכב,ומילא טופס הזמנה לדין וכתב אישום,תוך שהוא מתעלם מדבריי כי נתתי זכות קדימה. בנוסף,כאשר שמעתי את השוטר במ.קשר מתאם את המועד לדיון לתאריך 02/03/15,ביקשתי לשנות ליום אחר בטרם ירשום זאת בכתב,היות וביתי בתאריך זה מתגייסת לצבא,אך הוא סירב לשנות את קביעתו ורשם את התאריך שעליו ״ננעל״,והסביר לי כי יש לי אפשרות לפנות לבית המשפט ולבקש שינוי תאריך הדיון. חבל מאוד שזהו הקשר בין השוטר לקהילה! האם ניתן להתחשב בעובדה כי הנני בעל וותק של 31 שנה,וכי עבירת התנועה האחרונה שלי היתה מעל 5 שנים ,ולהמיר את הזימון לדין לדו״ח באזהרה,ללא נקודות וקנס כספי? לחילופין,האם קיים סיכוי שכבוד בית המשפט יקבל את גירסתי,או יפסוק עונש ע״ת ללא נקודות וקנס כספי תוך ראיית התמונה הכוללת,כגון וותק בנהיגה,חלוף 5 שנים מעבירה קודמת,והיותי כעת מובטל מזה כחודשיים? הנני חש כי נעשתה כאן עוולה וחוסר צדק,היות ואני נתתי זכות קדימה לשני האופנועים,והאשם הכל הסיטואציה הינו רוכב האופנוע שזגזג בפראות ונכנס לנתיב שלי לאחר כ- 30 מטר נסיעה. אודה לך מאוד על תשובתך המלומדת.