תאונת דרכים במעגל תנועה
שלום. שבוע שעבר הייתי מעורבת בתאונת דרכים כנהגת חגורה. יצאתי מרחוב לעבר הכביש הראשי,ביציאה היה תמרור זכות קדימה. גלשתי לכיוון הכיכר כשאני רואה כי הרכבים הבאים מהכביש הראשי רחוקים ואני יכולה לחצות את הכיכר. ממש מטרים בודדים לפני שאתחיל את מעגל התנועה חצה את המעגל בקו ישר נהג שהגיע מהכביש הראשי במהירות גבוהה ופגע בי. אני הייתי אמורה לפנות בכיכר שמאלה. הרכב שלי נפגע בצורה קשה טוטאלוס. פונתי באמבולנס במצב קל. ניידת פינתה את הציר וגבתה עדות מהנהג שטען שלא נתתי זכות קדימה. לא היה בוחן תנועה. מה עושים כשהוא לא מוכן להודות ואני בוודאות יודעת שהמעגל היה פנוי. לא מצאתי עדים ואין מצלמות. רק תמונות שצילמו לי בטלפון. אודה לתשובתך. טלי
טלי שלום, תמרור של מתן זכות קדימה, מחייב אותך בחובת זהירות מוגברת. כשמו כן הוא - מטיל עלייך חובה לתת זכות קדימה לתנועה. הם קודם. במקרה שלך, התאונה עצמה מעידה שלא אפשרת לרכב לחצות. עובדה שהתנגשתם. על פניו, סביר שהאשמה תוטל עלייך. למרות זאת, אם תוכלי להוכיח שהנהג המעורב הופיע משום מקום, במהירות בלתי סבירה, הרי שהמקרה עשוי להיות שונה. כאמור, ראשית עלייך להוכיח זאת, וזה לא פשוט, שכן לדברייך אין עדים או תיעוד מצולם. אמליץ לך להמתין לסיום החקירה ולהחלטת המשטרה באם להגיש כתב אישום נגד מי מהמעורבים. בכל שאלה נוספת את מוזמנת לפנות אלי טלפונית ואנסה לכוון אותך בנוגע לאפשרויות העומדות בפנייך. בהצלחה וחג שמח.