מנהלי הפורום

עו"ד משולם גלעד
עו"ד גלעד משולם, בעל תואר ראשון במנהל עסקים, תואר שני במדעי המדינה ותואר ראשון ושני במשפטים, מספק את שירותיו במסגרת משרד המתמחה ומתמקד אך ורק בתחום התעבורה. עו"ד משולם בעל עבר צבאי ותעסוקתי עשיר כאשר שימש בעברו חניך בבית ספר לקציני ים, קצין בשירות קבע בפלוגת גבעתי, מפקד במשטרת ישראל, תובע תעבורה בלשכת ירושלים.
תיקון דוח תנועה
אתמול נסעתי בצומת שבה יש חיצים המורים לאיזה כיוון ניתן להמשיך מכל נתיב. מעט לפני הרמזור נזכרתי שאני צריך להמשיך ישר ולא שמאלה ולכן עברתי מהנתיב השמאלי לנתיב האמצעי כדי להמשיך ישר. עשיתי את המעבר יחסית קרוב לצומת אך זמן מספיק לפניה. עצרה אותי ניידת משטרה וטענה שעברתי על תקנה 36(ד) כי אם נכנסים לחלק שבו הכביש מסומן בחיצים חייבים להמשיך עד הסוף על אותו נתיב ואסור כבר לעבור נתיב. עניתי שאני לא מכיר הוראה כזאת ושמאחר שעברתי נתיב לפני הצומת לא ביצעתי עבירת תנועה. קיבלתי דוח על 500 ש"ח לפי הסעיף הנ"ל + 6 נקודות כשבתיאור העובדות של השוטר כתוב שעברתי נתיב על המעבר חצייה שלפני הצומת ושאני טוען שעברתי עוד קודם וכן מצוין בכמה מקומות שעברתי על תקנה 36(ד) הנ"ל. למרבה הפלא התקשר אלי השוטר לאחר כשעה ואמר לי שהוא אכן טעה בסעיף ולא ביצעתי את העבירה האמורה ולכן הוא יבקש שיתקנו לי את הדוח לעבירה אחרת של מעבר מסוכן בין נתיבים שעליה יש רק קנס של 250 ש"ח. למחרת הוא התקשר אלי שוב ואמר שאני אלך לדואר לשלם את הקנס ושיחייבו אותי שם רק ב-250 ש"ח כי במערכת הממוחשבת תקנו את הנתונים. אמרתי שאני לא מוכן לשלם כך ורוצה לקבל מסמך מתוקן. אח"כ דיברה איתי השוטרת שאחראית עליו ואמרה לי שאבוא לסניף המשטרה ויתקנו לי את הדוח ע"ג הדוח עצמו כי הם לא יכולים לשלוח דוח מתקן ושאם אני לא רוצה לבוא אליהם לקבל דוח מתוקן אז שאלך להישפט. אני מתרשם שהם באמת צריכים לבטל לי את הדוח ומנסים למצוא דרך מבחינתם לצאת מהמצב (כי אז לא יוכלו לכתוב לי דוח חדש בשלב זה). מה מומלץ שאעשה במקרה זה? האם כדאי לי להסכים שיתקנו את הדוח? ואם כן האם ללכת איתו לבית המשפט? אולי עדיף ללכת עם הדוח המקורי ולטעון שהשוטר הודה בפני בטלפון שהוא שגוי? תודה