רק קנס או גם נקודות?
היום הייתי במשפט תעבורה על חצייה באור אדום. סיכום המשפט הוא קנס. האם 10 הנקודות שכתובות בהודעה על דבר עבירה מתקיימות גם כן למרות שלא נאמר על זה כלום במשפט?
ערב טוב מוטי, נושא הנקודות אינו נתון לסמכותו של בית המשפט ולכן אינו זוכה להתייחסות בדיון. לכל עבירה 'מוצמד' בחוק ניקוד קבוע, המהווה רכיב בענישה. השופט אינו רשאי להורות על שינוי הניקוד המוצמד לעבירה מסויימת, אף אם רצה. ישנן עבירות ללא ניקוד, וישנן עם ניקוד הנע בין 2 נק' ל-10 נק' (בקפיצות זוגיות- 2 נק', 4, 6, 8, ו-10), ע"פ חומרת העבירה. לשם המנעות מניקוד, יש להשפט על עבירה המוגדרת מראש ככזו שאין ניקוד בצידה. במקרים מסויימים ניתן להגיע עם התביעה להסדר, לפיו יוחלף סעיף האישום המקורי עם סעיף אחר, דומה, אשר אינו כולל ניקוד. לשם כך נדרשים עילה ונימוקים מתאימים. בהצלחה.
אוקי, אז הבנתי ש"הקנס שלי " הוא גם 10 נקודות וגם 1000 ש"ח. ממתי סופרים את הנקודות? מיום העבירה( לפני שנה וחצי)או מיום המשפט( היום)? תודה רבה!
שלום מוטי, הנקודות מחושבות מיום ביצוע העבירה. יום טוב
סבבה, ומה אם מדובר במצלמה ולא שוטר, מה קורה אם לא אני הנהג המצולם, ורק עכשיו נרשם רשמית שאני הנהג האשם? האם בכל מקרה, הנקודות היו נזקפות לזכותי במשך כל התקופה?