נקודות
שלום רב, יש לי 18 נקודות ואין לי שום עבירת תנועה או דוח, זה הגיוני? אולי לפני 3 או 4 שנים היה לי אזהרה אך חוץ מיזה כלום אשמח להבנה בנושא. גם בעבר היה לי קורס שחייבו אותי לעשות בגלל נקודות והיה לי רק דוח 1 עשיתי בלי לברר אך הפעם נראה כל כך מוזר ומוגזם!
רינת שלום, ראשית, 18 נקודות מצביעות על יותר מעבירה אחת, לפחות שתיים, או יותר. אין כל אפשרות לצבור 18 נקודות בגין עבירה אחת בלבד. יתכן מאד שמישהו אחר נהג ברכב הרשום על שמך, ביצע עבירת תנועה כלשהי, הדו"ח הגיע בדואר ושולם. דו"ח מצולם מגיע במקור על שם בעל הרכב. תשלום הדו"ח מהווה הודיה בעבירה המיוחסת בו, והנקודות הנלוות לעבירה נרשמות לחובת בעל הרכב. במקרה שלא את ביצעת את העבירה, עלייך לפנות למשטרה, למסור את פרטי הנהג את ביצע את העבירה ולדאוג להסבת הדוח על שמו. אזהרה אינה מחייבת בנקודות. אם לא נרשמו נגדך נקודות חדשות במהלך תקופה רצופה של שנתיים ומעלה, 18 הנקודות שלך היו צריכות להמחק. שוב, יתכן שדוח המיוחס לרכב שלך שולם, ולפיכך הנקודות נרשמו על שמך. כ"כ, יתכן שהנקודות אכן היו צריכות להמחק ויש לבדוק מדוע הדבר לא קרה. פני אלי טלפונית, ואשמח לסייע לך בבדיקת הנושא, ללא תשלום. גם בנוגע לקורס שביצעת בעבר - לא יתכן שחוייבת בקורס בגלל עבירה אחת בלבד. עבירת תעבורה אחת, ולו החמורה ביותר, אינה מטילה חובת קורס. לצורך חיוב בקורס עלייך לצבור לפחות שתי עבירות ויותר. עניין הקורס מחזק את הסבירות שדוחות בגין עבירות שביצעו נהגים אחרים נרשמו על שמך, עקב טיפול מוטעה. עם קבלת דוח, יש לבצע מספר בדיקות בסיסיות טרם התשלום, שכן ההשלכות עלולות להיות קשות מאד, עד כדי פסילת רשיון לתקופה ארוכה. בהצלחה.