מנהלי הפורום

עו"ד משולם גלעד
עו"ד גלעד משולם, בעל תואר ראשון במנהל עסקים, תואר שני במדעי המדינה ותואר ראשון ושני במשפטים, מספק את שירותיו במסגרת משרד המתמחה ומתמקד אך ורק בתחום התעבורה. עו"ד משולם בעל עבר צבאי ותעסוקתי עשיר כאשר שימש בעברו חניך בבית ספר לקציני ים, קצין בשירות קבע בפלוגת גבעתי, מפקד במשטרת ישראל, תובע תעבורה בלשכת ירושלים.
דוח חנייה על מדרכה, האמנם מדרכה?
שלום עו"ד דויטש קיבלתי דוח על חנייה על מדרכה לפי סעיף 6 1 ב. אילו היה ניתן הייתי מעביר אליך תמונה שצילמתי. אנסה לתאר: מדובר בקטע שהיה בעבר מדרכה והוסב לשמונה מפרצי חנייה מהם חמישה סגורים במחסום ושלושה פתוחים: אחד בהתחלה, אחד באמצע ואחד בסוף. אני חניתי במפרץ הפתוח הראשון הקרוב ביותר לכביש ושם קיבלתי את הדו"ח. אינני משפטן אבל למדתי שמדרכה על פי חוק היא חלק מרוחבה של דרך שאינו כביש המצוי בצד הכביש ומיועד להולכי רגל בין אם נמצא במפלס אחד עם הכביש ובין אם לאו. פה אין כלל שימוש של הולכי רגל. מפרץ חנייה הוא חלק מן הכביש המיועד לחנייה ואינו מהווה נתיב נסיעה. ואכן, זה כך. אני שואל: אם החניתי על "מדרכה", כלשון הדו"ח, משמע שכל הקטע, מראשיתו ועד סופו הוא מדרכה האסורה בחניית מכוניות, הלא כן? או האם יתכן שרק הקטע בו חניתי, כלומר רק שטחו המצומצם של המפרץ הראשון ייחשב למדרכה ואילו כל השאר ייחשב למגרש חנייה? ואם כן, איך יכול הנהג ההדיוט לדעת את ההפרדה הזאת? יכולתי להבין למשל אם הפקח כותב הדו"ח היה כותב שהחניתי בשטח פרטי או במרחק קצר משהחוק מתיר מהצומת וכו'...אך האם הגדרת המקום כמדרכה איננו בבחינת שגיאה של הפקח שרשם את הדו"ח? תודה על התייחסותך, משה נ.ב. אם אקבל איזה אי מייל לשלוח או שאמצא בכוחות עצמי אשמח לשלוח את התמונה שהיא כמובן טובה מ 1000 מילים.