לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
הודיה

דוח על דיבור בטלפון בנהיגה

עו"ד דודי שלום רב, דיברתי בטלפון בנהיגה, הדיבורית שלי לא עבדה אז שמתי את הטלפון על רמקול והשארתי את היד על ההגה עם הטלפון. היה פקק שבניסיון לצאת ממנו שוטר ראה את הטלפון ועצר אותי. לאחר שהוא רשם לי דוח הוא הבין שזה הדוח הראשון שלי, לאחר 6 שנים שאני נהגת. אז הוא התחרט שנתן את הדוח ולא אזהרה. אבל את הדוח כבר לא יכל לבטל. הוא רשם בדוח שקירבתי את הטלפון לפנים ולאוזן, זה לא קרה, אולי לרגע במהלך עצירה בפקק. השאלה אם יש לי למה לנסות ללכת למשפט? דוח של 1000 ₪ עם 4 נקודות. בנוסף, האם הליכה למשפט יכולה להחמיר עם הדין? ועוד עניין, הדבר קרה בתקופת לחץ שאבי היה במצב רפואי קשה ולכן הייתי חייבת לענות לשיחה, על אף הבעיה עם הדיבורית. האם בכלל מתייחסים לעניינים כאלה במשפט? בטענה שהינה נכונה כי אני נהגת זהירה מאוד. תודה רבה רבה, הודיה

עו"ד תעבורה דודי דויטש

הודיה שלום, מדברייך עולה בבירור כי אכן ביצעת את העבירה כמוגדר בחוק. החוק אוסר אחיזת הטלפון, יחד עם ההגה או בכל צורה אחרת. גם אם לא קירבת את הטלפון לאוזן, הרי שכאמור, האחיזה עצמה אסורה. עקרונית, אין לך כל טענה משפטית, שכן את מודה בביצוע העבירה. ישנה מדיניות עקרונית להחמיר עם המבקשים להישפט ללא נימוק משפטי משכנע, כלומר - סתם מנסים. בית המשפט והתביעה רואים בכך עומס מיותר על המערכת ומבקשים 'להעניש' על כך. מעשית, לפעמים ניתן לשכנע את בית המשפט או את התובע להסתפק בקנס המקורי ולא להחמיר, אולם ההצלחה אינה מובטחת ואת מסתכנת. מנגד,ולאור עברך התעבורתי הנקי לדברייך, יש ותצליחי במועד הדיון בבית המשפט לשכנע את התביעה להמיר את סעיף העבירה לסעיף שאינו כולל ניקוד. גם כאן, מובן כי ההצלחה אינה מובטחת ואין לצפות את התוצאה מראש. שוב, מדובר בסיכון מסוים. עו"ד המתמחה בתחום התעבורה יוכל לסייע רבות ובמרבית המקרים גם להבטיח תוצאה טובה בהרבה מזו אשר תשיגי לבד, אולם שימוש בעו"ד כרוך בעלויות, ועלייך לשקול האם הדבר כדאי. ההחלטה אינה משפטית כי אם כלכלית, ועלייך לשקול אותה ע"פ צרכייך האישיים מול יכולותייך הכלכליות. בהצלחה, וחג שמח.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה