עבירת אין כניסה
שלום, בן 30 עם ותק של 10 שנות נהיגה וגיליון תעבורתי נקי. לפני כחודש נכנסתי באין כניסה ושוטר תפס אותי. הראתי לו רישיון (לפי בקשתו) הוא צילם את הרישיון ואת מספר הרכב ואמר שהדו"ח יישלח אלי הביתה בדואר. חבר שמע את הסיפור לאחר כמה ימים ואמר שהשוטר היה חייב לתת לי את הדו"ח במקום. 1.יש מצב שהשוטר רק ניסה להפחיד אותי והעבירה לא נרשמה? 2.כיצד ניתן לוודא את העניין? 3.במידה והעבירה כן נרשמה - א. מה גובה הקנס וכמה נקודות יירשמו? ב. תוך כמה זמן הדו"ח אמור להגיע אלי הביתה? ג. כעבור כמה זמן הנקודות יימחקו, אם בכלל? והאם עלי לעשות כדי למחוק אותן? ד.האם ישנה דרך למנוע את הגעת הדו"ח בדואר? (כן לשלם את הקנס ולספוג את הנקודות).
שלום ערן, ראשית, שוטר הוא שוטר סביבי השעון, גם בזמנו החופשי וגם כאשר אין ברשותו פנקס דוחות. יתירה מזאת - אפילו אזרח רשאי לצלם עבירה ולהגישה למשטרה. היה וימצא צידוק לכך - הנהג יטופל. במקרים דומים רבים בעבר התברר שהשוטר שכח, איבד את הפרטים, או סתם נרגע, והדוח לא הבשיל. הדרך הטובה ביותר היא פשוט להמתין. באפשרותך להתקשר טלפונית אל מרכז פניות הנהגים הארצי של המשטרה ולברר באמצעות מס' ת.ז. האם עומדים נגדך דוחות 'פתוחים' לתשלום. המידע לא בהכרח מעודכן, אבל אולי תצליח. לחילופין, פשוט יש להמתין. אם אכן ירשם דוח - הוא כבר ימצא אותך. עבירת אי ציות לתמרור 402\ב2 (אין כניסה) כרוכה ב-500 ₪ קנס ו-6 נקודות. אין לדעת מתי הדוח יגיע. אם לא הגיע בחלוף שנה מיום ביצוע העבירה, לא ניתן יותר להגיש. לא ניתן למנוע הגעת הדוח בדואר. אם בסה"כ רשומות נגדך פחות מ-22 נקודות, הן תימחקנה בחלוף שנתיים ימים ממועד העבירה האחרונה, בתנאי שבתקופה זו לא ירשם נגדך ניקוד נוסף חדש. בהצלחה.