לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רחלי

דו"ח על דיבור בסלולרי

שוטר עצר אותי ורשם לי דו"ח על דיבור בסלולרי בזמן נהיגה. לא דיברתי והראיתי לו גם שלא היו לי שיחות נכנסות או יוצאות מהמכשיר. הוא לא התייחס לזה אך רשם את המספר הטלפון שלי בדו"ח. ביקשתי להישפט וחשבתי שאם אראה לשופט דו"ח שיחות יוצאות ונכנסות, שזאת תהיה הוכחה שלא דיברתי, כי לא היו לי שיחות בשעה שהוא עצר אותי. אך מישהו אמר לי שחברת הסלולרי שלי יתן לי רק רשימת שיחות יוצאות, וכדי לקבל מהם גם שיחות נכנסות יהיה עלי לבקש מבית המשפט אישור, כשאישור כזה יעלה 700 ש"ח. אמרתי שזה שווה לי, כי הדו"ח הוא על 1000 ש"ח, ואם השופט יזכה אותי, יתכן שהוא יחייב את השוטר (משטרת ישראל?) להחזיר את ה700 ש"ח. האם הרעיון שלי יכול לעזור לי בבוא יום המשפט שלי? האם באמת חברת הסלולרי לא יתן לי את רשימת שיחות הנכנסות? יש לכב' העו"ד רעיון נוסף עבורי? שאלה שנייה: שבוע לפני שקיבלתי את הדו"ח, שילמתי על מעמד לסלולרי בחנות, שמותקן באוטו. האם כדאי לי להביא גם את הקבלה לבית המשפט, כהוכחה שלא החזקתי את הסלולרי ביד? בכ"ר רחלי

עו"ד תעבורה דודי דויטש

רחלי שלום, יש להבין כי סעיף החוק אינו מתייחס רק לדיבור ו/או שליחת הודעה בסלולרי, אלא על שימוש. לכן יש לבחון מה השוטר כתב בדוח. אם כתב ששוחחת ואת מוכיחה שלא שוחחת אזי ייתכן ותזוכי. עם זאת אם ציין רק שאחזת במכשיר יהא עליך לנסות לסתור טענה זו. אמליץ להביא עמך לדיון כל הוכחה אשר עשויה להוביל לזיכויך. בהצלחה

רחלי

תודה דודי על תשובתך. לא רק שהוא כתב בדו"ח שדיברתי אלא הוסיף (לדעתי) חטא על פשע וכתב: הנהגת המשיכה לדבר גם כשהוריתי לה לעצור. בכלל לא דיברתי בטלפון! השאלה היא אם אני מביאה את הרשימה של שיחות יוצאות, האם זה יספק את השופט? כי הרי השוטר יטען שאולי אני לא התקשרתי לאף אחד, אבל מישהו התקשר אלי, כלומר, שהיתה לי שיחה נכנסת באותה שעה... ומצד שני, אומרים לי שהמפעיל טלפון שלי (במקרה שלי - גולן) לא יכול לתת רשימה של שיחות נכנסות, אלא רק בצו של בית משפט. האם זה נכון? האם עלי לבקש מבית המשפט להורות למפעיל לתת לי גם שיחות נכנסות? ומי ישלם על זה אם יתברר שכלל לא היתה לי שיחה באותה שעה? השוטר? אם אתה חושב שכדאי שאבקש מבית המשפט צו להביא לי שיחות נכנסות, מתי אני מבקשת את זה? בעת המשפט? בתודה רחלי

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה