תביעת ביטוח
שלום רב, בשנת 2009 הייתי מעורב בתאונה שבין מלגזה לבין רכב פרטי, עבדתי במפעל לרהיטים ומידי פעם הייתי מפעיל מלגזה, באחד הימים באותה השנה הייתה תאונה ביני לבין רכב פרטי, שוטר נכח במקום וקבע שאין נזק בנפש, וכל אחד מהצדדים טוען שהוא לא אשם ואין עדים וכאמור מילה כנגד מילה,אז חברת הביטוח תטפל בשאר. הייתי למחרת התאונה בתחנת המשטרה, כדי לדווח על התאונה, והיומנאי קבע גם כן שהביטוח משני הצדדים יטפל בעניין, וגם שהדיווח מיותר. כאמור מלגזה היא כלי עבודה ומבוטחת ע"י המפעל בו היא עובדת, סוכן הביטוח של המפעל קיבל עדכון ופרטים על המקרה, ואמר שאם יקבל תביעה מצד הביטוח של הרכב הפרטי אז יטפל בנושא. לאחר שנתיים המפעל נסגר עקב פשיטת רגל ואני פוטרתי, כיום אני עובד כאיש אחזקה וניקיון בבית ספר במרכז הארץ בשכר מינימום, לפני שנה בערך קיבלתי תביעה מסוכן הביטוח של הרכב השני שהיה מעורב איתי בתאונה ומבקש את התשלום ( בערך 9000 ש"ח) עבור תיקון הנזק, וזאת בטענה שאין מי שישלם לו למרות שהיה ביטוח בתוקף במשך שנתיים מיום התאונה עד סגירת המפעל. שאלתי היא, האם אני צריך לשלם את הנזק למרות שאני טוען שאינני אשם בתאונה,וגם שהיה ביטוח בתוקף עד שנתיים מיום התאונה? אודה על תשובתך.
אבי, בתור סוכנת ביטוח אינך מחוייב לשלם את דרישת התשלום. במידה ובעת התאונה היה ביטוח צד ג' או מקיף בתוקף תצטרך לשלם השתתפות עצמית בלבד (למיטב ידעתי בערך 500 ש"ח ) אך גם זאת רק במידה ואתה מודה בנזק או נמצא אשם על ידי שמאי בקר של חברת הביטוח
אבי שלום, שאלתך היא בדיני הנזיקין ו/או לחילופין ביטוח. אמליץ לפנות לפורום המתאים בהצלחה