מנהלי הפורום

עו"ד משולם גלעד

עו"ד משולם גלעד

עו"ד גלעד משולם, בעל תואר ראשון במנהל עסקים, תואר שני במדעי המדינה ותואר ראשון ושני במשפטים, מספק את שירותיו במסגרת משרד המתמחה ומתמקד אך ורק בתחום התעבורה. עו"ד משולם בעל עבר צבאי ותעסוקתי עשיר כאשר שימש בעברו חניך בבית ספר לקציני ים, קצין בשירות קבע בפלוגת גבעתי, מפקד במשטרת ישראל, תובע תעבורה בלשכת ירושלים.

קביעת פגישה
0778054771
חזרה לפורום

הקדמת מלווה הלילה

תמי
תמיר

לפי המדריך לנהג החדש ולמלווה: ״משך תקופת הליווי חלוקה לשעות: 50 שעות לפחות, מהם 20 שעות בדרך עירונית, 15 שעות בדרך שאינה עירונית, ו-15 שעות בלילה.״ אני נמצא במצב שבו המלווה לילה שלי נגמר בעוד כחודש וחצי, ואת משך תקופת הליווי ביצעתי ככתוב בסעיף. אוכל לבוא אליהם בימים אלו עם חתימה המאשרת זאת והם יקבלו זאת וישלחו לי רישיון מפלסטיק? תודה לעונה!

RE:
עמי
עמית

תלמד לקרוא עד הסוף - "בכל מקרה תקופת הליווי לא תפחת משישה חודשים." http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=2769&catid=71&Itemid=85

RE:RE:
תמי
תמיר

בהחלט כתוב זאת, בנוסף, כתוב כי ״ניתן להגיש את ההצהרה אם הסתיים הליווי ועדיין לא עברו 6 חודשים, במקרה זה יישלח הרישיון הקבוע לביתו של הנהג בתום 6 חודשים. אך לפי עדויות והוכחות, ישנם אנשים שהגישו את ההצהרה כשבועיים לפני מועד סיום המלווה ואף קיבלו את רישיונם לאחר מספר ימים בדואר.

RE:RE:RE:
עמי
עמית

להגיש הצהרה ניתן בכל שלב אך אין היא מסיימת את תקופת חובת הליווי. עצם קבלת ר.נ. שאין מצויין בו חובת הליווי, אינו פוטר את הנהג מחובת הליווי. במקרה של תאונה(חו"ח), חב' הביטוח תשמח להתנער מחובתה לפיצוי.

RE:RE:RE:RE:
תמי
תמיר

הבנתי. תודה רבה לך!