נסיעה במהירות גבוהה ב21 קמ"ש בדרך עירונית - המרה לאזהרה
שלום. קיבלתי דו"ח ממצלמת רמזור על נהיגה בקטנוע ב81קמ"ש בדרך עירונית בה המהירות המותרת היא 60קמ"ש. באחד הפורומים נרשם שהקריטריונים עבור המרת דו"ח באזהרה הינם 10 שנות רשיון ללא עבירות. שאלותיי: 1. האם היה שינוי בקריטריונים אלה? 2. צולמתי במהירות גבוהה ב21 קמ"ש מעל המותר. התנאי ל8 נקודות וכנס מוגדל הוא 21 קמ"ש לפחות. האם הקרבה לסף יכולה לסייע לי באופן כלשהו (אין לי בעיה לשלם את הכנס המופחת). האם כדאי לי לפעול בדרך אחרת מאשר בקשה להמרה באזהרה? תודה רבה מראש, איגור.
איגור שלום, התנאים להמרת דו"ח באזהרה הינם; א. וותק נהיגה של 10 שנים ומעלה ב. 5 שנים נקיות מכל הרשעה ו/או אזהרה ג. הודאה באשמה. אם אינך עומד ב-3 התנאים דלעיל, לא יומר הדו"ח באזהרה. בהצלחה
תודה על התשובה המהירה. נראה כי אני עומד בתנאים עם 15 שנות ותק ללא הרשאות/אזהרות כלל. האם כדאי לציין בהגשת הבקשה את אחד משני הפרטים הבאים: 1. עברתי ב21 קמ"ש את המהירות המותרת, כאשר מ20 קמ"ש ומטה אין הוספת נקודות והכנס נמוך משמעותית. 2. המצלמה נמצאת בסופה של דרך משופעת שתרמה לצבירת המהירות. תודה.
לדעתי, הגש בקשה להשפט. ביום המשפט, דבר עם התובע(יושב בפתח האולם) על שינוי סימול העברה לזו הפחותה יותר. יש סיכוי רב שהוא יעתר לך עקב וותק גדול ועבר נקי + חסכון בזמן שיפוטי.
יש בידך להגיש בקשה להמרת הדוח באזהרה בתוך 30 ימים מיום קבלת הדו"ח, לכן הגשת בקשה להישפט אינה נכונה במקרה זה, שכן לתובע באולם אין סמכות להמיר את הדו"ח באזהרה. המרת הדו"ח באזהרה תעשה ע"י מפנ"א (מדור פניות נהגים ארצי) בתוך 30 הימים כאמור. כמו כן, מדובר בדו"ח מצלמה א3 וקיימת הנחיית משטרה שלא להמיר דוחות מצלמה לסעיף ללא ניקוד. בהצלחה