לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מאיר

חניית רכב נכה במפרץ פריקה וטעינה.

שלום. חניתי לפני שבועיים באיזור תעשיה צפוץ וצפוץ, ומכיוון שלא היו חניות באיזור, חניתי במפרץ של פריקה וטעיה, כשחזרתי קיבלתי דוח:"ל ניראתה פריקה וטעינה במשך 25 דקות." זעמתי על הפקח שלא הפעיל שיקול דעת, כי הוא ראה את התו. מה גם שלא חסמתי אף אחד, או הפרעתי לתנועה, פשוט חניתי שם בהיעדר כל אופציה אחרת, וחניתי בצורה שאיננה מפריעה בכלל. וכמובן, לא הפרעתי לפריקה וטעינה בזמן החניה. שלחתי עירעור לעירייה, והתובעת שלהם דחתה את הבקשה, כשהיא אומרת:"החניה שלך לא הייתה לרוח או מגובה על ידי חוק הנכים" שאומר:"החוק קובע כי נכה רשאי להחנות את רכבו הנושא תו נכה במקום שאין החניה מותרת בו אם התקיימו כל אלה: בסמוך למקום, אין מקום חניה מוסדר לנכים או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה, בסמוך למקום לא מצוי מקום אחר שהחניה בו מותרת, החניה נעשית באופן שאין בה סיכון לעוברי דרך ואין היא מונעת מעבר חופשי להולכי רגל, לעגלות ילדים או לעגלות נכים, החניה אינה גורמת להפרעה ממשית לתנועה." העילה היחידה היא חניה מעל 25 דקות. שאלתי היא, האם במידה ואפסיד במשפט, השופט יכפיל לי את העונש? ומבחינה חוקית, מה סיכויי להזדכות בבית המשפט? תודה.

עו"ד תעבורה דודי דויטש

מאיר שלום, אם לא הייתה מצידך כל הפרעה לתנועה, אזי מדובר בגרסה שלך אל מול גרסתו של הפקח. קיים סיכוי בו עלול השופט להחמיר עמך, אך מנגד ייתכן שיסכים עם גרסתך. מדובר בסיכון אל מול סיכוי ולפיכך איני יכול לייעץ האם להגיש בקשה להישפט, אם לאו. בהצלחה בהצלחה

מאיר

לדודי היקר. מתנצל שאני שוב גוזל את זמנך, אבל אני מעונין לחדד את השאלה וההבנה. האם, ללכת לפי חוק החניה לרכב נכה, ולעמוד בכל הדרישות שלו+לא הפרעתי לפריקה וטעינה(זה היה ב12 וחצי בצהריים, שעיקר העבודה הוא מ8 עד 10) זה לא מספיק מבחינתי? יש לי תמונות שמוכיחות שלא היו חניות אחרות פנויות(מקום צפוף מאוד)מאחורי חנו 10 מכוניות עם הנהגים שלהם בפנים, ובלטו לכביש, ואילו אני הייתי בתוך המפרץ, עם כל הרכב. לא מבין את ההיגיון של לתת לי דו'ח. מילא אם היתי מפריע לפריקה וטעינה, הייתי סותם את הפה, ומשלם. אז למה לתת דו'ח, כי זה מה שהפריע לי, הסכום(250) הוא זניח, הצדק, ההיגיון הבסיסי הנעדר, זה מה שמציק לי. ומעל הכל מרחפת תחושת שיטת המצליח. שוב, אני מודה לך מאוד, ומאחל לך המון בריאות והצלחה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה