לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלכס

דו"ח על אין עצירה בשל סחרחורת

במהלך נסיעה בת"א לא הרגשתי טוב, תקפה אותי סחרחורת לכן נהגתי באחריות ועצרתי בצד במקום הסביר הראשון שראיתי. תוך שניות ספורות עצר מאחורי רכב אחר -מה שגרם לי תחושת ביטחון שאיני מפריע לתנועה. בעודי מתאושש הבחנתי שמהרכב שעומד מאחורי מצלמים אותי והדבר הביא אותי להזדרז ולנסוע משם. לאחר כחצי שנה קיבלתי דוח מעריית ת"א ע"ס 250ש"ח על עצירה באין עצירה. מס' הבית שרשום בדוח אינו נכון (ואינו תואם את הצילום) ונמצא כמה עשרות מטרים בהמשך. כיוון עברו מעל 30 יום מקבלת הדוח ולכן להבנתי אינני יכול לערער. 1. האם כדאי לי לבקש להשפט? שכן עשיתי להבנתי את הדבר הנכון והאחראי כשעצרתי בצד. 2. האם אפשר ונכון לבקש במשפט את ביטול הדוח כי מספר הבית המופיע בו אינו נכון? (כי להבנתי גם במספר שבו עצרתי אסור לעצור). תודה.

עו"ד תעבורה דודי דויטש

אלכס שלום, השאלה העיקרית הינה האם יש בידך להוכיח טענותיך. האם יש מסמך רפואי מיום העבירה אשר יכול לאשר את גרסתך. אם אין בידך ראיות מדובר בגרסה שלך אל מול זו של המאשימה, ויהיה לך קשה מאוד להוכיח חפותך. כמו כן, משאלתך אני מסיק שאתה מעוניין לנהל את ההליך ללא עורך דין, דבר אשר יקשה מאוד על ניהול הליך תקין. אשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה נוספת. בהצלחה

אלכס

דודי שלום, אין בידי מסמך רפואי כי לאחר שהסחרחורת עברה לא היה טעם ללכת לרופא וגם כי עד שהגעתי הביתה היה כבר ערב והמרפאה סגורה. באותה המידה גם הפקח לא יכול להוכיח אחרת. יתרה מכך, במקום לבדוק למה רכב עומד עם אורות מצוקה ולהושיט עזרה אם צריך, ניידת הפיקוח בעצמה עברה את אותה עבירה כדי לתעד אותי ולהעשיר את קופת הערייה. אני יודע שעשיתי את הדבר האחראי והנכון כשעצרתי בצד. 1. אני לא יודע כיצד מתנהלים משפטים אלו והשאלה האם כדאי לי לבקש להשפט או שלדעתך אין לי הרבה סיכוי? כן, כוונתי להופיע למשפט לבד. מדובר בקנס של 250 ש"ח ... 2. שאלה נוספת בנושא: הניידת צילמה אותי. שמעתי שע"פ חוק סדר הדין הפלילי על דוח המבוסס על צילום חלה התיישנות אם לא נשלח תוך 4 חודשים. אלי הוא נשלח רק לאחר חצי שנה. האם ההתישנות תופסת במקרה שלי? להלן הציטוט: התיישנות על עבירת תצלום הרכב - לארבעה חודשים. סעיף 225א בחוק סדר הדין הפלילי "א) עברה שנה מיום ביצוע עבירת קנס, לא יוגש עליה כתב אישום ולא יומצאו בעניינה הזמנה לפי סעיף 222 או הודעת תשלום קנס לפי סעיף 228(ב); ואולם, בעבירת קנס שהיא עבירת תעבורה כמשמעותה בפקודת התעבורה, ובעל הרכב הוכיח כי לא חלה עליו אחריות לעבירה לפי סעיפים 69ב ו70-א לפקודה האמורה, ניתן להגיש כתב אישום או להמציא הזמנה למשפט או הודעת תשלום קנס, למי שנהג ברכב אם לא עברו שנתיים מיום ביצוע העבירה. א1) הייתה העבירה עבירת תעבורה כמשמעותה בפקודת התעבורה, שהחשד לביצועה מבוסס על צילום רכב כאמור בסעיף 27א לפקודה האמורה, לא יוגש עליה כתב אישום ולא יומצאו לבעל הרכב בעניינה הזמנה או הודעת תשלום קנס, אם כתב האישום, ההזמנה או הודעת תשלום הקנס טרם נשלחו ועברה תקופה כמפורט להלן: (1) ארבעה חודשים ממועד ביצוע העבירה, למעט רכב כאמור בפסקה (2); (2) שישה חודשים ממועד ביצוע העבירה, אם היה הרכב רכב חדש או רכב מסוג שקבע שר התחבורה, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת" תודה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה