עינבל

דוח על עקיפה - האם ניתן לתת דוח בסיטואציה המתוארת?

הבוקר נסעתי בכביש צדדי שמתשתלב עם כביש נוסף ויש בו תמרור האט. הרכב מלפניי (רכב פרטי ללא זימני זיהוי כלל של משטרה) לא נסע למרות שהכביש היה פנוי. עקפתי אותו משמאל במהירות של בערך 15-20 קמ"ש לכל היותר. הרכב עצר אותי בצד והציג תעודת שוטר תוך כדי שהוא צורח עליי בפראות מפחידה,לא נותן לי להשחיל מילה, צילם את רישיון הנהיגה שלי, זרק אותו על המושב של האוטו ואמר "אני ממהר אז את הדוח שלך תקבלי בדואר חמודה, הכל מצולם" והלך (הייתה לו מצלמת רכב). הוא לא היה עם מדי שוטר, האוטו לא היה רכב משטרה \ לוחית זיהוי משטרתית, ולא קיבלתי דוח או הזדמנות להגיב על הסיטואציה. האם הוא באמת יכול לתת לי דוח במצב כזה? מה גובה הקנס והאם יהיה לי על מה לערער? אם זה משנה - חוץ מ2 דוחות חניה, אין לי דוחות על עבירות תנועה ואני עם רישיון כבר 10 שנים.

עו"ד שי גלעד

באופן עקרוני הוא יכול לרשום דו"ח שישלח מאוחר יותר בדואר. את תופתיי למצוא בחומר הראיות כי רשומה "תגובתך". לא תארת עבירה שנעברה כך שלא ניתן לנחש מה יהיה העונש

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה