משפטי– זאפ
משפטיפורומיםתעבורהחניית נכה בתחום תחנת אוטובוס

מנהלי הפורום

עו"ד משולם גלעד

עו"ד משולם גלעד

עו"ד גלעד משולם, בעל תואר ראשון במנהל עסקים, תואר שני במדעי המדינה ותואר ראשון ושני במשפטים, מספק את שירותיו במסגרת משרד המתמחה ומתמקד אך ורק בתחום התעבורה. עו"ד משולם בעל עבר צבאי ותעסוקתי עשיר כאשר שימש בעברו חניך בבית ספר לקציני ים, קצין בשירות קבע בפלוגת גבעתי, מפקד במשטרת ישראל, תובע תעבורה בלשכת ירושלים.

קביעת פגישה
0778054771
חזרה לפורום

חניית נכה בתחום תחנת אוטובוס

שחר
שחר גולן

שלום רב, החניתי את רכבי בתחום תחנת אוטובוס והצבתי תו נכה. במקום לא היו חניות אחרות ונרשם נגדי דו"ח בגין חניה בתחום תחנת אוטובוס. בחור חניית נכים קיימת התייחסות ספציפית לחניה בתחום תחנת אוטובוס, האוסרת לחנות בכלצמקרה ובלבד שמותר לחנות בצידו השני של הרחוב מול התחנה ברחוב שרוחבו מעל 12 מ'. במקרה שלי, הרחוב הינו דו סטרי ואינו רחב דיו ולכן אסורה חניה בצידו השני של הרחוב מול תחום תחנת האוטובוס. לא הצלחתי להבין את הניסוח של הסעיף ואשמח לדעת האם הדו"ח שנרשם כנגדי היה מוצדק.

RE:
איצ
איציק

חניית רכב נכה מותנת באי גרימת הפרעה לתנועה, עצם העמדת רכב בתחום תחנת אוטובוס המיועד אך ורק לאוטובוס מהווה עבירת תנועה. יתרה מכך , גם העמדת רכב עם תו נכה בתחום תחנת אוטובוס תגרום להפרעת תנועה מאחר והאוטובוס לא יוכל להיכנס לתחום התחנה יעצור בנתיב הנסיעה יסכן את הנוסעים היורדים ואו עולים לאוטובוס ויגרום לעיכוב תנועה כשהנתיב חסום.אי לכך, תחנת האוטובוס היא מחוץ לתחום גם עם תו נכה.

RE:RE:
שחר
שחר גולן

תודה על התשובה. אז מה משמעות ההחרגה שבסעיף זה והאם היא מתקיימת בנסיבות שציינתי?