מלי

חידוש רישיון וביצוע טסט לאחר פסילה בעקבות נהיגה בשכרות

שאלה: אחרי כמה חודשים/שנים של פסילת רישיון נהיגה צריך לעשות תיאוריה וטסט? למיטב ידיעתי אחרי 12 חודשים (קרי 1 שנה) יש צורך לעשות תיאוריה וטסט. נאמר לי לאחרונה, כי זה שונה והיום רק אחרי 3 שנים יש צורך בכך. האם זה נכון ?

עו"ד שי גלעד

כיום, הוראות משרד התחבורה מבחינות בין סיבת פקיעת הרישיון, וקובעות כך: 1. נהגים שרשיונם לא חודש במועד תפוגתו לא חייבים במבחנים במשך 10 שנים. לאחר 10 שנים - מחוייבים במבחן עיוני, מבחן מעשי, ובדיקות רפואיות למבקש רישיון נהיגה 2. נהגים שהוטלה עליהם פסילה מטעם בית דין צבאי או בימ"ש: א. פסילה עד 36 חודשים – אין חיוב במבחנים ב. פסילה של יותר מ-36 חודשים (3 שנים מלאות) - מחייבת מעבר מבחן עיוני ג. פסילה של יותר מ-48 חודשים (4 שנים מלאות) – מחייבת מבחן עיוני ומבחן מעשי.

אינה גרימ

הייתי בשלילה 48 חודש בדיוק. לא יותר. האם זה מחייב גם טסט או רק תיאוריה?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה