אריק ברנט

בלימת פתע בצומת ברמזור ירוק מלא

פגעתי במישהי מאחור בצומת כתוצאה מכך שהיא בלמה פתע בצומת כשהאור ירוק היה בעיצומו. וללא כל סיבה מוצדקת, למפרע מסתבר שהיא רצתה פתאום לפנות שמאלה במקום ישר ולכן עשתה בלימת פתע. נהגתי אחריה במרחק סביר תוך שמירת מרחק, לא נצמדתי בכלל, ומיד בלמתי כשאני קולט שמישהו נעצר פתאומי, למרות שזה לא מצופה כשהכל פתוח וזורם שמישהו יעצור עצירה מוחלטת, ובזכות זה מנעתי נזק משמעותי יותר. כתוצאה מהפגיעה, שני הרכבים ניזוקו קלות יחסית. אני בפרונט והיא באחור. אני יודע ומכיר את הכלל האחורי תמיד אשם. אבל רציתי לשאול האם זה אבסולוטי, גם במקרה כזה של עצירה ללא כל סיבה בעיצומו של רמזור ירוק?

עו"ד שי גלעד

גם אם הבלימה הייתה בלימת חרום, עדיין היית אמור לשמור על מרחק בלימה ומשלא עשית כך, אתה אשם. שאלת ה"רשלנות התורמת" של הנהג מקדימה , תבוא לידי ביטוי בהפחתה בעונש ובחלוקת הנזק בתביעת הנזק.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה