שירן

עבירת מהירות ותביעה ייצוגית

היי, עוד כשבועיים יש לי משפט מהירות על עבירה שביצעתי בשנת 2015 נסעתי במהירות של 81 קמ"ש בכביש בו המהירות המותרת הינה 50 קמ"ש, כלומר עברתי ב-1 קמ"ש את הגבול של הקנס ובגלל זה זומנתי למשפט. לאחרונה נתקלתי בכתבה על התביעה הייצוגית כנגד אמינות מצלמות א 3(סוג המצלמה בו נתפסתי). האם זה משפיע עליי בצורה כלשהיא? ניתן להשתמש בטענה זו במשפט?או אפילו להימנע מהמשפט בעקבותיה? כמו כן, הבנתי כי ניתן להגיע לפשרה עם התובע עוד לפני המשפט. להגיע להסכם פשרה שאודה בנהיגה ב-80 קמ"ש וכך אוכל לחסוך את המשפט ולשלם רק את הקנס. האם יש בכלל הבדל מבחינתי? מה זה בעצם משנה אם אכנס למשפט או אגיע לפשרה עם התובע עוד לפני המשפט מבחינת התוצאות? (יש לציין שאין לי עבירות קודמות) ושאלה נוספת, במידה וירשיעו אותי בעבירת המהירות משפט, ייתכן כי ישללו לי את הרישיון בגלל זה? אשמח לתשובתך בהקדם, בברכה, שירן

עו"ד שי גלעד

המהירות בה נתפסת הפכה להיות "ברירת משפט" כך שבאין עבר תעבורתי מכביד , סביר כי יוטל עליך קנס בלבד בגובה 1,500 ש"ח.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה