אבי

דרישה לבדיקה רפואית בגיל 45 לחידוש רישיון C1

לא חידשתי את רישיון הנהיגה שלי קצת פחות משנה מאז שפג תוקפו. כשהתקשרתי לרשות הרישוי, נאמר לי שבנוסף לבדיקת ראייה שכל נהג מעל גיל 40 נדרש לעבור, רשות הרישוי דורשת שאני אעבור בדיקה רפואית בגלל שדרגת הרישיון שלי היא C1. מחיפוש שערכתי באתר של רשות הרישוי, עולה שהתקנה אומרת שנהג מקצועי/רכב כבד חייב בבדיקה רפואית רק מעל גיל 60. האם זוהי דרישה חוקית ומה יכולה להיות הסיבה לדרישה זו?

עו"ד שי גלעד

לרשות הרישוי סמכות לדרוש מנהג לעבור בדיקות רפואיות בכל שלחב ולכלמ דרגת רישיון. העניין מצוי בשיקול דעתה הבלעדית

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה