אסף שחר

חצייה חלקית של צומת באדום

שלום. לפני כשנה התחלתי לסוע בטעות באדום וכשהבנתי את הטעות חזרתי אחורה. צולמתי על ידי מצלמה ובידי התמונות. אני מעריך שנכנסתי כ 3- 4 מטר לתוך הצומת. לפני כשבוע קיבלתי עם שליח הודעה על החלטה של בית משפט על קנס של 1800 ש"ח בגין העברה כאשר לא קיבלתי אף הודעה קודמת וגם באישור מסירה שהוצג בפני בית המשפט לא כתוב כלום. למרות זאת קיבל בית המשפט את אישור המסירה כהזמנה כדין. האם אני אשם בחצייה באדום? האם אישור מסירה ריק יכול להיות הזמנה כדין? תודה מראש

עו"ד שי גלעד

אם עברת את קו העצירה כשהאור האדום ברמזור דולק, עברת את העבירה. בנסיבות מחמירות ( אם חלפו למעלה מחמש שניות או סיכנת רכב אחר בצומת), היית אמור לקבל הזמנה לדין. במידה וההזמנה לא נמסרה לך אתה זכאי לבקש מבית המשפט לבטל את פסק הדין.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה