אמיר וג'ני

מי אחראי בתאונה ללא נזקי גוף

תאונה בצומת עם שלושה נתיבים - שניים ישר ואחד שמאלה. הנתיב הפונה לשמאל חסום ע"י רכב תקול (מכסה מנוע פתוח) ולפניו יש עוד רכבים. התקרבנו לצומת בנתיב השמאלי כאשר הרמזור אדום ותוך ידיעה שנצטרך לעקוף את הרכב התקול. יצאנו לעקיפה כאשר הרמזור הפך ירוק. הרכב הראשון עבר ואילו הרכב השני התמהמה בתחילת הנסיעה. החלנו להיכנס חזרה לנתיב הפונה שמאלה, ואילו הרכב שהתמהמה החל בנסיעה והשתפשף בנו עם החלק הקדמי הימיני שלו בחלק השמאלי האחורי שלנו (מאחורי הגלגל האחורי). הנזק הוא צבע בלבד. נהג הרכב טוען שהאחריות היא עלינו כי יש שיפשוף ברכב ואין מכה בפח, נכנסנו לצומת מנתיב הנוסע ישר וכי חתכנו אותו, ושאנחנו צריכים לשאת במלוא עלות התיקון. אנו סבורים כי האחריות היא לא עלינו בשל העובדה שהוא זה ששפשף אותנו מאחורה והיה עליו לראות אותנו - אותתנו, הוא היה מודע לסיטואציה שיש רכב תקול, הרכב שלפניו כבר היה בצומת וכמעט סיים את הפנייה והוא לא החל בנסיעה, החלנו לחזור לנתיב הפונה שמאלה לפני הכניסה לצומת, מהירות נסיעה נמוכה. נשמח אם תוכל לייעץ לנו

עו"ד שי גלעד

התאור אינו נותן תמונה מלאה להתרחשות וגם אז זו תהייה גרסתכם בלבד. שלא כמו בתיקי תעבורה שהם תיקים פליליים לכל דבר ועניין, בתביעת נזק רכוש בתאונת דרכים, ישנה ברוב המקרים רשלנות על שני הצדדים והשאלה היא שאלת חלוקת האחריות. במקרה שלכם נראה לכאורה ששני המעורבים אשמים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה