אביב

נהיגה במהירות מופרזת

שלום, קיבלתי הזמנה למשפט בטענה שנסעתי במהירות 114 קמ"ש בכביש עירוני בו המהירות המותרת היא 70 קמ"ש, זאת על ידי מצלמת מהירות בצד הדרך. מחזיק ברישיון נהיגה ב-10 שנים האחרונות וברקורד עבירה אחת שהיא נהיגה תחת השפעת אלכוהול שגררה שלילה לפני מספר שנים, ללא עבירות קודמות על מהירות. 1. באיזו דרך ניתן להגיע להסדר טיעון מול התביעה? מה ניתן לטעון, באיזו צורה לבקש, ומתי בעצם זה מתבצע? 2. ככל הידוע לי מתנהל משפט בנוגע לאי אמינות מצלמות המהירות. האם לטענה זו יש קייס בבית משפט? תודה רבה.

עו"ד שי גלעד

לגבי הסדר טיעון, יש לקבוע עם התביעה המשטרתית פגישה ולדון איתם על הסדר. כמובן שיש לבחון קודם את ראיות התביעה ולבדוק אם נפל בהם פגם. בכל מקרה יש לשאוף לעונש מינימאלי שלא יכלול בתוכו רכיב של פסילה. בנוגע למשפט המתנהל, עדיין אין בו פסק דין ובכל מקרה זו תהייה החלטה של בית משפט בערכאה התחתונה שאינה מחייבת את בתי המשפט האחרים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה