יאיר

דו"ח על מהירות גבוהה בדרך שאינה עירונית

שלום קיבלתי בדואר הודעת תשלום קנס ממשטרת ישראל על מהירות גבוהה בתיאור המעשה מפורט שמדובר על נהיגה בדרך שאינה עירונית עם שטח הפרדה בנוי בה מותרת מהירות מירבית 90 קמ"ש, במהירות של 118 קמ"ש בניגוד לתקנה וכו' העבירה צולמה במצלמה אוטומטית (גאטסו). ועל הדו"ח מודפס 2 תמונות. תמונת תקריב של הרכב עם מספר הרישוי, ותמונה שבה רואים את הרכב על הכביש. יש לציין שהתמונה צולמה בלילה, וכן שבתמונה מופיעים עוד 2 רכבים לפניי (שלי הכי קרוב למצלמה). הקנס הוא 750 ש"ח + 8 נקודות. מה האופציות העומדות לרשותי? האם לאור העובדה שבתמונה ישנם עוד רכבים (לא ממש צמודים אלי, אלא לפניי) , יכול להיות שלא אני עברתי את העבירה או שזה מדוייק? בתחתית התמונה מפורטים הפרטים מהמצלמה, ונכתב "מהירות נמדדת 123", מדוע א"כ בדו"ח עצמו (וכפי שמובא לעיל) נכתב שהנסיעה היתה על 118 קמ"ש? האופציה של בקשה להמרת הדו"ח לאזהרה, במקרים בהם הבקשה מתקבלת, הדו"ח מתבטל לגמרי? כולל מחיקת הנקודות? תודה רבה

עו"ד שי גלעד

בכיתוב למטה רשום מס' הנתיב. יש לספור את הנתיבים בסדר עולה מזה הקרוב למצלמה. משטרת ישראל מפחיתה מכל מדידה 5 קמ"ש

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה