רותם

דוח חניה עקב תמרור איסור חניה

שלום, קיבלתי דוח חניה עקב תמרור איסור חניה. התמרור היה מוצב על קיר של בניין שצמוד למדרכה (ולא על עמוד) והיה מופנה עם הפנים לרוחב הכביש (ולא עם הפנים לנהג לאורך הכביש כמו בדרך כלל כאשר על עמוד) כך שלא ברור לאיזה כיוון הוא מסמן. האם ניתן לבטל ועל פי איזה טענה?

עו"ד שי גלעד

תקנה 22(א) לתקנות התעבורה קובעת כי "עובר דרך חייב לקיים את ההוראות הניתנות בתמרור, אולם תהיה הגנה טובה לנאשם אם יוכיח שהתמרור הוצב, סומן או נקבע שלא כדין". על בסיס הוראה זו ובמידה והצבת התמרור עומדת בסיפת הוראת תקנה זו- ניתן לפנות בבקשה לביטול.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה