מרינה

איך ניתן לקבוע מי האשם בתאונה?

שלום רב, לפני כשבוע היתי מעורבת בתאונת דרכים בה קרה המקרה הבא: היתי אמורה להשתלב לכביש עירוני בו המהירות המותרת היא 60/70 קמ״ש. מהרחוב בו יצאתי היה תמרור משולש. עצרתי עצירה מוחלטת ונתתי לשני רכבים שחלפו בכביש אליו היתי אמורה להשתלב, הבטתי שוב שמאלה וכשוידאתי שהכביש אליו רציתי להשתלב פנוי, (אגב היה פנוי בשני הנתיבים) התחלתי פניה, כשסיימתי והתיישרתי התחלתי נסיעה וכשהרמתי עיניים למראה ראיתי רכב עף לעברי. (אין שם נתיב השתלבות ואתה משתלב ישר לנתיב הנסיעה). הנהגת פגעה מאחורי הרכב שלי ושברה הגה ימינה. פגעה בגדרות אותם עקרה עם הבטון מהאדמה. עלתה על מדרכה ופגעה ברכב שחנה מעבר למדרכה זו. (מה שמוכיח שנסעה במהירות מופרזת וככל הנראה עיניה לא באמת היו בכביש אחרת היתה מספיקה לבלום אם באמת היתה נוסעת במהירות 70 כפי שהותר או פשוט היתה עוברת לנתיב השמאלי שהיה פנוי.) חשוב לציין שהכביש היה פנוי כשיצאתי אליו והנהגת הגיעה במהירות מופרזת. מה שבטוח לא במהירות 70 כפי שהותר שם. האם היא יכולה לטעון שאני האשמה?

עו"ד שי גלעד

בכוון נסיעתך היה שלט "תן זכות קדימה" ועל פני הדברים את אשמה ואולם האשמה אינה מוחלטת ובחינת הנסיבות לאשורן יכולה להביא להיפוכן של האשמות

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה