הילה

בקשת המרה לאזהרה.....

שלום רב אני בעלת רישיון נהיגה מזה 11 שנים (בת 29), עד אפריל האחרון לא נזקפה לחובתי אף לא עבירת תנועה אחת, עבר נקי וכמובן ללא נקודות. באפריל האחרון, בעת נסיעה בכביש 431 בשעת לילה מאוחרת לקראת חצות, כשהכביש ריק כמעט לגמרי, כביש רחב בעל 3 נתיבים רחבים ושדה ראייה מעולה, נסיעה בכביש ישר ללא עיקולים, נסעתי בנתיב הימני מעל למהירות המותרת (עצם העובדה שהתאפשרה נסיעתי בנתיב הימני במהירות גבוהה מראה על כביש ריק..), עצרה אותי ניידת וקיבלתי דו"ח בגין נהיגה במהירות מופרזת. השוטר השתמש באקדח לייזר שהראה על נסיעה במהירות 139 קמש. הניידת עמדה במקום זה ובשעה זו בגלל כל התנאים שציינתי, שמעצם קיומם נהגים נוטים ש"לא לשים לב" ולעבור על המהירות המותרת, בנוסף לכך הניידת עמדה בדיוק בקטע כביש קטן מתחת לגשר, שבו המהירות המותרת יורדת מ 110 קמ"ש ל 100 קמ"ש כך שהעבירה הופכת חמורה יותר. השוטר לא הסכים לתת אזהרה למרות העבר הנקי שלי, מכיוון שאזהרה אינה תקפה בגין עבירה זו שנחשבת חמורה בשל הפער מהמהירות המותרת. קיבלתי קנס 750 שקלים ו 8 נקודות. לא הגשתי בקשה להמרה לאזהרה מכיוון שהבנתי מהשוטר שעבירה זו נחשבת מסכנת חיים ולא נכללת בפרמטרים המתאימים להמרה באזהרה. לפני כמה ימים, שוב בשעת לילה מאוחרת, ביום שישי בלילה, בשכונה קטנה שקטה ודתית (כבישים ריקים כמעט לגמרי), הגעתי לצומת טי, נתיב נסיעה אחד לכל כיוון, בצומת יש לי תמרור לפני פנייתי שמאלה. הכביש מאוד רחב, שדה ראייה מצויין, וניתן היה לראות עוד הרבה לפני שהגעתי לצומת- כי אין רכבים המתקרבים אליה. ידוע לי כי יש חובת עצירה מוחלטת, אך לאור התנאים שציינתי, לאחר שווידאתי כי אין רכבים באופק (!), אכן הפעלתי שיקול דעת ולא טרחתי לעצור עצירה מוחלטת של 0 קמ"ש. מיד לאחר הפנייה עצרה אותי ניידת שהתחבאה שם, שוב מאותן סיבות כי ידוע שבצומת זו אין באמת צורך (צורך הגיוני, לא חוקי כמובן) וברור שיתפסו הרבה נהגים שלא באמת יעצרו עצירה מוחלטת. לשוטר היה ברור שהסתכלתי ובדקתי לפני כניסתי לצומת ולא סיכנתי אף אחד, אך נתן לי קנס של 250 ו 4 נקודות. אינני רוצה להתחמק או לתרץ על כך שעברתי על חוקי התנועה, מקבלת את הקנסות ואת התשלום שצריכה לשלם. אך אני מבינה שמכיוון שהצטברו לחובתי 12 נקודות בגין 2 עבירות אלה, אאלץ לעבור קורס נהיגה מונעת, שאני בטוחה כי אני לא זקוקה לו. מרגישה קצת חוסר הוגנות לאור העבר הנקי שלי עד לאפריל האחרון ובהיעדר תאונות. העבירות שעברתי לא היו מסכנות חיים באותן סיטואציות ספציפיות, לא נהגתי בקלות ראש, אלא הייתי בסה"כ אנושית והפעלתי שיקול דעת בנהיגה שלי, שכן כלל לא הגיוני ואפשרי לנהוג בדיוק לפי החוק היבש 100 אחוז מהזמן. בנוסף, לפני כ 5 שנים עברתי קורס רענון נהיגה שמחוייבים לעשות לאחר 5 שנים מקבלת הרישיון. האם כדאי לי לבקש המרה לאזהרה? אני יודעת שלא עומדת בתנאים הקבועים בחוק, אך אולי יתחשבו בעבר הנקי שהיה לי מעל ל 10 שנים? או אולי בקשה לביטול? אך מניחה שאין לי סיבה מספיק מוצדקת בגינה ניתן לבטל. או בקשה להישפט? האם הגיוני ששופט יפעיל שיקול דעת בהתחשב בפרטים שכתבתי ובעברי הנקי עד לא מזמן? תודה מראש

עו"ד שי גלעד

מהתאור שלך עברת את העבירות . לאור הנתונים שמסרת, לא ימירו את הדו"ח באזהרה. גם אין נימוקים מספיקים לביטולו של הדו"ח . בנסיבות הללו, באם תבקשי להשפט, קשה להאמין ששופט יקל עליך בעונש קל מ-250 ש"ח. אולי אולי , ובאם ינותב התיק לשופט מקל, ניתן יהיה ללחוץ על התביעה לשנות את סעיף האישום לעבירה ללא נקודות.

הילה

התשלום הוא לא הבעיה מבחינתי מכיוון שאכן עברתי את העבירות, אלא רק בעניין הנקודות. תודה רבה :)

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה