לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
איל

3 שאלות

שלום אבי, הסיטואציה היא כדלקמן: ישנו כביש ראשי - דו סיטרי חד נתיבי עם שטח הפרדה צבוע - שמצידו האחד ישנו מגרש חנייה. בין הכביש למגרש מפרידה מדרכה שלאורכה מפרץ חנייה למספר מכוניות, כלומר למעשה מגרש החנייה מופרד לגמרי מן הכביש הראשי. בתוך מגרש החנייה, מצידו האחד ישנן חניות אנכיות ומצידו האחר מסומנת לאורך ספת המדרכה תחנת אוטובוס באדום צהוב. זוהי תחנה לאיסוף או הורדה של תלמידים בבית ספר צמוד, הנעשה ע"י הסעת בית הספר. אין שום אוטובוס ציבורי שבכלל נכנס לתוך מגרש החנייה, אין מבנה של תחנת אוטובוס, אין לוח עם מספרי קווים אין אנשים רגילים שעולים או יורדים. רק הסעות של תלמידים. לפני ואחרי "תחנת האוטובוס" המדרכה צבועה באדום לבן. השאלות שלי הן: א. האם זוהי תחנת אוטובוס "תקנית" שחלים עליה כל החוקים הרגילים או שמא זהו סימון נוחות בלבד להסעה של בית הספר? ב. אם זו אכן תחנה תיקנית, האם לאחר שההסעה כבר נסעה -היא מגיעה בזמנים קבועים - מותר לי לעצור בה להוריד את ילדתי וללוות אותה לשער בית הספר במרחק של 15 מטר או לחילופין ללוות אותה במבטי עד שתעבור בשער? האם אני יכול לקבל על זה דו"ח? ג. אם זו לא תחנה תיקנית, האם מותרת לי הפעולה בשאלה ב'? ד. אם כל מי שנכנס למגרש החנייה זה רק לצורך הורדת ילדיו ואני עוצר / חונה את רכבי לאורך המדרכה, האם אני יכול לקבל דו"ח על הפרעה לתנועה? לא עוברת שם תחבורה רגילה (לעבודה, לסופר להנאה...)אלא לצורך הנ"ל בלבד, מגרש החנייה הוא רחב מאוד וניתן לעקוף אותי בקלות ללא סיכון חיי אדם. תודה, איל

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה