משפטי– זאפ
משפטיפורומיםתעבורהשלילה רשיון ל-5 שנים

מנהלי הפורום

עו"ד משולם גלעד

עו"ד משולם גלעד

עו"ד גלעד משולם, בעל תואר ראשון במנהל עסקים, תואר שני במדעי המדינה ותואר ראשון ושני במשפטים, מספק את שירותיו במסגרת משרד המתמחה ומתמקד אך ורק בתחום התעבורה. עו"ד משולם בעל עבר צבאי ותעסוקתי עשיר כאשר שימש בעברו חניך בבית ספר לקציני ים, קצין בשירות קבע בפלוגת גבעתי, מפקד במשטרת ישראל, תובע תעבורה בלשכת ירושלים.

קביעת פגישה
0778054771
חזרה לפורום

שלילה רשיון ל-5 שנים

דוד
דוד

שללו לי את הרשיון ל-5 שנים עקב תאונה קשה. בנוסף יש לי על תנאי (בתום השלילה). האם קצין משטרה יכול לתת לי אישור לנהיגה באופניים חשמליים?

RE:
עו&
עו"ד שי גלעד

אם האופניים הינה אופניים חוקיים, אין צורך ברישיון נהיגה

RE:RE:
דוד
דוד

תודה על תשובתכם. אני אדם בלי עבירות תנועה 14 שנה.אני לא מוצא מידע חד משמעי בעניין זה וחרד לנסוע באופניים חשמליים. איך אוכל לעשות זאת בביטחה מבלי שאחשף ל"על תנאי " . אני מחפש אישור ממקור מוסמך

דוד
דוד

https://cars.walla.co.il/item/2624607

דוד
דוד

בתיק שנדון לאחרונה בבית המשפט לתעבורה בתל אביב כנגד נהג שנהג בגולפית בעת פסילה, נדחתה טענת נהג כי הגולפית מונעת על ידי סוללה ולכן לא נחשבת לכלי רכב מנועי. בית המשפט פסק כי ההגדרה ע"פ החוק פשוטה וכוללת כל רכב המונע בכוח מכני, ולכן כלולים בתוכה כל כלי הרכב המונעים באמצעות כוח מכני חשמלי, בניגוד לכוחות הפעלה אחרים, כמו לדוגמא כוחו של הנהג עצמו ברכיבת אופניים, אשר עליהם לא תחול הפסילה.