יפת ינקוביץ'

נסיעה בנתיב תחבורה ציבורי לצורך פנייה לרחוב.

שלום רב, נסעתי בדרך נמיר בתל אביב בנתיב תחבורה ציבורית לצורך פנייה ימינה, צולמתי כקילומטר לפני הפנייה. ראוי לציין שאין פקק אותו ניסיתי לעקוף, התנועה זורמת והנסיעה בנת"צ נבעה משיקול בטיחותי שכן בכביש זה נוסעים נהגים במהירות של 90 ואף 100 קמ"ש. מה שקרה הוא שקיבלתי 3 דוחות בסך של 500 שקלים כל אחד בפעם אחת. האם יש טעם ללכת למשפט בטענה שהנסיעה בנת"צ (קילומטר אחד) היא לצורך פנייה בטוחה תוך הימנעות מהתפרצות לנתיב ? תודה

עו"ד שי גלעד

לא ברורה טענתך לעניין הבטיחות. אך הנתיב מיועד לתחבורה ציבורית בין אם הוא פנוי באותה עת אם לאו. מותר לעבור אליו רק על פי הסימון על הכביש.

ישראל

אותתתי ונכנסתי לנתצ על מנת לפנות ימינה. בהגיעי לפניה נוכחתי כי טעיתי, והפניה הנכונה נמצאת כ 500 מטרים הלאה. כמובן שלא פניתי, התנועה משמאלי היתה סואנת, ולא יכולתי להשתלב. אחרי הצומת צולמתי כעבריין תנועה. מה הסיכוי שלי במשפט?

אולגה

פנייה ימינה מנתיב תחבורה ציבורית

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה