אבי סבאג

דוח תנועה על דיבור בטלפון בזמן נהיגה

נסעתי ברכב של חבר מעפולה אל מחוץ לעיר. בדרך החוצה בצומת גדולה מאוד פניתי ימינה ומשמאלי הגיחה ניידת משטרה (כנראה השוטר עבר באדום או בצהוב מהבהב) ונכנסה לצומת ביחד איתי ובנס נמנעה התנגשות. צעקתי על השוטר בשפה בוטה והאמת רק כשהוא ביקש ממני לעצור בצד הבחנתי שזה בכלל שוטר בניידת. מהבהלה של הכמעט תאונה לא שמתי לב. בזמן שהשוטר חונה לפניי נכנסה שיחת טלפון ועניתי כשאני בעצירה מוחלטת. השוטר ביקש רשיונות ורשם לי דוח על דיבור בטלפון בזמן נהיגה. הייתי בהלם מעזות המצח, החוצפה והשקר והחלטתי לשלוח בקשה להישפט למרות שאין לי אף בדל ראיה שתתמוך בגירסתי. הגעתי לבית המשפט ביום שנקבע לי, המתנתי כשלוש שעות לתורי ואז השופטת שואלת אותי אם אני מודה במה שמיוחס לי. כמובן שעניתי בשלילה מוחלטת אז השופטת אמרה לי שישלח אליי הביתה מועד חשש לדיון הוכחות שאליו יוזמן גם השוטר רושם הדוח. כמה שהתרעמתי על כך שחשבתי שאני בא לדיון שבסופו תהיה החלטה סופית, לא עזר. השופטת אמרה לי שקודם יש שלב הקראה ורק אז נקבע דיון להוכחות. ככה זה עובד בחוק. אז הגעתי לדיון נוסף חודשיים לאחר מכן ולאחר המתנה הפלא ופלא שוב דיון הקראה. אמרתי לשופטת שהיום אני מוזמן להוכחות כי כבר היה לי דיון הקראה. השופטת בדקה ואמרה לי שאני צודק אך מכיוון שדיון ההקראה נעשה ע״י שופטת אחרת (שבינתיים הספיקה לפרוש) אז השופטת החדשה חייבת לבצע את כל ההליך איתי מההתחלה. כלומר דיון הקראה ואחר כך הוכחות שחייבים להתבצע ע״י אותו שופט. אמרתי לשופטת שזה לא הוגן כי כבר במצב הנוכחי העלויות שלי הם מעל 2000₪ מדוע אני צריך לשלם עוד בגלל מחדלי הרישום של בית המשפט. השופטת הסכימה איתי ולכן ״באה לקראתי״ היא ביקשה את הסכמתי להמיר את העבירה לסעיף אחר ואז רשמה לי התנהגות שאינה הולמת כלפי שוטר (סיפרתי לה עוד קודם שלטעמי העבירה היחידה שביצעתי, אם בכלל, זה שדיברתי לא יפה לשוטר עקב הבהלה שהייתי נתון בה) ואמרה לי שזאת עבירת קנס ללא נקודות. עורך דין צעיר שעמד לידי לחש לי שכדאי לי מאוד לקבל את ההסדר הזה כי אם ארצה לבוא לדיון נוסף - ההוכחות - ואמצא אשם (אין לי אף ראיה תומכת לטענותיי) הקנס יהיה כפול. העו״ד אמר לי שאין סיכוי שאצליח גדם וכדאי שאחטוף את הצעת השופטת בשתי ידיי. אכן כך עשיתי ונקבע לי קנס של 500 ₪ ללא נקודות. השופטת לא הסכימה לזכות אותי על אף מחדלי בית המשפט שהוזמנתי להקראה נוספת. האם כל הדבר הזה הוא חוקי?

עו"ד שי גלעד

כל מה שתארת חוקי . יכולת להתעקש ולכפור שוב ולהגיע לדיון נוסף. גם אז , אם היית מנהל את התיק עד הסוף, היית מוזמן קרוב לוודאי למועד נוסף לצורך שימוע הכרעת הדין בתיק. אכן, גלגלי הצדק טוחנים לאט...

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה