דנדוש

טלפון נייד ודיבורית!

לפני מס' ימים קיבלתי דוח על שימוש בטלפון נייד בנהיגה. עכשיו המצב הוא כזה אני דיברתי בטלפון אבל בדיבורית שמחוברת למערכת המולטימידה של הרכב שלי, הנייד היה בצד מונח במעמד של כוס קפה ובין הרגליים שלי היה ארנק כהה מאחר ובדיוק יצאתי מחניון. דיברתי דרך הדיבורית ונהגתי ברכב עם בני בן החודשיים. הייתי בנתיב השמאלי ביותר על מנת לפנות שמאלה ירידה לכביש מהיר ועמדתי ברמזור, מצד ימין שלי התקרב רכב משטרתי שאותת לי לעצור בצד- מאחר והיתי בנתיב השמאלית ביותר (4 נתיבים סך הכל) לא יכולתי לעצור בצד כראוי מבלי להסתכן בתאונה כאשר אני עם תינוק! אז המשכתי ישר על מנת לפרסס והשוטר אמר לי בקשר לעצור בצד והמשיך אחריי. פירססנו ועמדתי בצד במקום של תחנת אוטובוס ביציאה מכביש מהיר, מקום לא בטיחותי בכלל אבל זה מה שהשוטר ביקש. כאשר הוא יצא מהרכב וניגש אליי הסברתי לו שלא עשיתי דבר הוא אמר לי שראה אותי מתעסקת עם הנייד הסברתי לו שהוא התבלבל והארנק היה מונח עליי ודיברתי בדיבורית אפילו הצעתי לו לצלצל אליי ולראות שהשיחה נכנסת ישר לדיבורית. השוטר זילזל בדבריי והתעקש שאלך לבית משפט אם אני לא מודה. הסברתי לו שאני עם ילד בן חודשיים ברכב ואני לא אסכן אותו ואני גם ככה חוששת לנהוג איתו. הוא ראה אמא צעירה והחליט שלא מעניין אותו נכנס לרכב המשטרתי ל 20 דקות לכתוב את הדוח והשאיר אותי במקום לא בטיחותי. ציינתי בפניו שהוא התלבלבל ושאין לי שום עבירות תנועה ב10 שנים האחרונות וחבל. בסופו של דבר לאחר שכתב לי את הדוח הוא אמר לי את המשפט הבא: " המתנדב שאיתי לא מבין למה אני לא מוותר לך, אני וויתרתי היום ל4 אנשים שהודו ולך אני לא מוותר כי את לא מודה"- הבנתי באותו רגע אסור היה לו להגיד לי את זה. האם הוא מוותר ל"עברייני" תנועה ולא מוכן לוותר לי? בדוח הוא אף ציין שמסך הנייד שלי היה שחור!!!! הטעות שלי הייתה שלא צילמתי אותו ושניתקתי את השיחה לפני שהוא הגיע לרכב- היה יכול להיות שהשיחה בדיבורית. אני מתלבטת אם לגשת למשפט או לבקש ביטול הדוח וכמובן שאני מעוניינת להתלונן עליו.

שי גלעד - משרד עו"ד

בנסיבות שתיארת, השימוש בנייד מותר. מומלץ לבחון היטב את הכתוב בדוח ולשקול הגשת בקשה להישפט.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה