דני

דו"ח בנושא שימוש בטלפון נייד כאשר הטלפון מונח במתקן קבוע

לאחרונה קיבלתי דו"ח על שימוש בטלפון נייד(סעיף 7140 - "נהגת ברכב הנ"ל ובעת שהרכב היה בתנועה אחזת או השתמשת בטלפון שלא באמצעות דיבורית"). הדו"ח נרשם כאשר הטלפון היה מונח במעמד קבוע על הדשבורד ואני רק לחצתי עליו על מנת לקבל שיחה נכנסת. בתאור הנסיבות מציין השוטר באופן ברור "הנהג נראה על ידי....ומשתמש בטלפון נייד ביד ימין שהיה מונח במעמד קבוע מולו בצד ימין על הדשבורד...". האם לחיצה על לחצן על מנת לקבל את השיחה נחשב כעבירת שימוש בטלפון נייד? האם כדאי להגיע עם הדו"ח להחלטת בית המשפט?

שי גלעד - משרד עו"ד

החוק והפסיקה קובעים בעניין זה כי בעת שהרכב בתנועה אסור להחזיק את הטלפון, וכן אסור לעשות בו שימוש אלא באמצעות דיבורית. יש לבחון היטב את האמור בדו"ח, את טענותיך ואת עברך התעבורתי על מנת לשקול כדאיות הגשת בקשה להישפט על העבירה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה