משפטי– זאפ
משפטיפורומיםתעבורהסעיף 21 (ב) (1) לת''ת

מנהלי הפורום

עו"ד משולם גלעד

עו"ד משולם גלעד

עו"ד גלעד משולם, בעל תואר ראשון במנהל עסקים, תואר שני במדעי המדינה ותואר ראשון ושני במשפטים, מספק את שירותיו במסגרת משרד המתמחה ומתמקד אך ורק בתחום התעבורה. עו"ד משולם בעל עבר צבאי ותעסוקתי עשיר כאשר שימש בעברו חניך בבית ספר לקציני ים, קצין בשירות קבע בפלוגת גבעתי, מפקד במשטרת ישראל, תובע תעבורה בלשכת ירושלים.

0778054771
חזרה לפורום

סעיף 21 (ב) (1) לת''ת

דלי
דליה יחזקאל

בבואי מזרזיר על כביש 77 (ק''מ 41) בעל 2 נתיבים המגיע מצומת המוביל לצומת רמת ישי כשהנסיעה היתה בבוקר כששני הנתיבים עמוסים ואני הייתי בשמאל. הנתיב מתפצל ליציאה ימינה ללא רמזור וליציאה שמאלה עם רמזור. לפני היציאות יש חיצים על הכביש על הנתיב השמאלי לפנות ימינה ובהמשך לפנות שמאלה. אני פניתי ימינה אחרי החיצים שמאלה ואחרי שהגעתי לרכב שלפני (שהוא המשיך שמאלה) מתוך הבנה שאם אנסה להשתלב יותר למעלה אעצור את הרכבים שמאחורי ואעכב יותר את אלה מהם שרוצים לפנות שמאלה. הדעה שלי היא שהשתלבות צריכה להיות בצורה של ריצ'רץ' כאשר יש זרימה שווה וצפופה של רכבים בשני הנתיבים. שוטר עצר אותי. אמרתי ''אני מבינה שאתה רוצה שנפגש בבית משפט''.הוא הסביר לי מה עשיתי לא בסדר. הוא ציטט אותי, כאילו אמרתי : ''אתה רוצה להגיע איתי לבית משפט? תגובה משנית אם אני יעמוד בנתיב הימני אני יעכב את מי שנוסע בנתיב הימני''. יתכן שאמרתי ימני ולא שמאלי מלחץ ומבלבול (זה קורה הרבה בדיבור על כיוונים). אולם כוונתי היתה שאם אעמוד בנתיב השמאלי באזור החיצים אעכב את הרכבים שרוצים לפנות שמאלה. כשההשוטר אמר שיסביר לי את העברה הוא הסביר שאני מונעת ממשאיות שרוצות לפנות שמאלה לפנות שמאלה. לדעתי הסבר זה בעייתי, כי אם הייתי מנסה לפנות יותר למעלה הייתי מאטה יותר את זמן נסיעתן והשתלבותן. לו היו שני נתיבים שמתפצלים במרחק מה לפני הרמזור ל-3 ואני לא הייתי ממשיכה ממקומי באמצעי, אלא הייתי ממשיכה בשמאלי השלישי שהוא ריק עד לקצה העומס ואז נדחפת לימני זה לא בסדר. דרך אגב מבקשת להעתיק מנסיבות המקרה לפי מה שנרשם בדו''ח: במהלך פיקוח תנועה כביש 77 ק''מ 41 בניידת סמויה בשול הדרך אני מחוץ לניידת עומד בשול ומבחין ברכבים אשר מגיעים ממחלף זרזיר לרמת ישי. הרכב הנל בנתיב השמאלי כאשר בנתיב הימני עומס תנועה הנל ממשיך בנסיעה על הנתיב השמאלי וכאשר כמעט ומגיע לסוף עומס התנועה סוטה ונכנס לנתיב הימני ומקפח את זכותם של אחרים אשר ממתינים בנתיב הימני. לציין על נתיב ימין חץ המסומן היטב בצבע כתום הנראה היטב לעין לפניה ימינה ועל הנתיב השמאלי חץ בצבע כתום הנראה היטב לעין לפניה שמאלה. קשר עין רצוף סימנתי לרכב לעצור נעצר במקום בטוח הנל לבדה ברכז (טעות במקור) מזג אוויר קייצי אור יום ראות טובה הוסברה מהות העבירה. השוטר לא מציין שגם בנתיב השמאלי היה עומס תנועה (ואם יש עומס בימני לא רואים משמאל את החיצים ימינה) בנוסף מקום העצירה בשול אינו בטוח כלל, השול צר וחסר שרכב אחד יתדרדר ויסטה ימינה וגם לא יכולתי להשתלב חזרה, חיכיתי זמן מה עד שהשוטר הבחין שהבטתי אליו לאחור ועצר את התנועה בשבילי. מה סיכויי במשפט? לא התווכחתי ולא הודיתי בעבירה. אחרי שמסר לי את הדו''ח ביקשתי והסברתי שההשתלבות צריכה להיות בצורת ריץ'רץ'. ד.א. למה הם לא רושמים את מה שהסבירו? תודה רבה מראש לתגובתך .