משפטי– זאפ
משפטיפורומיםתעבורהנהיגה בשכרות- יצוג עצמי או עי עוד?

מנהלי הפורום

עו"ד משולם גלעד

עו"ד משולם גלעד

עו"ד גלעד משולם, בעל תואר ראשון במנהל עסקים, תואר שני במדעי המדינה ותואר ראשון ושני במשפטים, מספק את שירותיו במסגרת משרד המתמחה ומתמקד אך ורק בתחום התעבורה. עו"ד משולם בעל עבר צבאי ותעסוקתי עשיר כאשר שימש בעברו חניך בבית ספר לקציני ים, קצין בשירות קבע בפלוגת גבעתי, מפקד במשטרת ישראל, תובע תעבורה בלשכת ירושלים.

0778054771
חזרה לפורום

נהיגה בשכרות- יצוג עצמי או עי עוד?

אדר
אדר

ביום שישי נעצרתי עי שוטרים לבדיקת ינשוף, נאמר לי להמתין רבע שעה לבדיקת ינשוף ועוד מעט יעשו לי מבחני יציבות. בזמן זה ניגשתי לבן זוגי להמתין איתו (שנינו על קטנועים) השוטר התעצבן אמר לי לזוז ממנו ולא לאכול/לשתות/להקיא במשך זמן ההתנה. עברתי את מבחני היציבות בהצלחה, בבדיקת ינשוף התגלה כמות של 349. השוטר מילא טפסים לאחר כ10 דק ניגש שוב לבצע בדיקת ינשוף חוזרת כדי לראות אם יוכל לשחרר אותי הביתה, בבדיקה החוזרת התגלתה כמות של 270 קיבלתי רישדיון נהיגה זמני עד ליום ראשון- יום השימוע בתחנת המשטרה. חשוב לי לציין אני אחרי משמרת בעבודה של יום שישי בערב השוטר עצר אותי ב230 ושחרר אותי לקראת שלוש ביקש שאחתום פה פה ושם וכך עשיתי, הייתי עייפה ולמחרת הייתי צריכה לקום לעוד משמרת בעבודה. יום שבת עבר כולו בעבודה מ-10 בבוקר עד 23 בלילה למחרת קמתי לתחנת המשטרה שם החליט השופט לשלול את רישיוני ל30 יום. בהסתכלות על הדוח שנתן השוטר הוא רשם שאיש לא נכח איתי בזירה ושלא עישנתי, אני לצערי מפאת העייפות כמו שהוסבר קודם הקור העז שהיה באותו לילה והרצון לישון חתמתי בלי לקרוא, כמובן שעישנתי ובן זוגי היה איתי בכל הזמן הזה. כמו שאמרתי לשוטר שעצר אותי, שתיתי שליש בירה, לא הרגשתי לרגע וגם ידעתי שאני כשירה לנהיגה ולכן נהגתי, אין לי עבירות קודמות או נקודות ורישיוני קיים משנת 2010. בשימוע לא הוסבר לי דבר על תהליך המשפט האם יש בכלל אופציה לערער על החלטת הקצין, ההלם מההעמדה במצב כזה אליו אתה לא רגיל ומרגיש ממש לא שייך לא אפשרו לי לחשוב בהגיון ובצורה שקולה ולשאול את מה שצריך. אני מרגישת חסרת אונים, אני סטודנטית ועובדת בסופי שבוע, הקטנוע היא דרך הניידות שלי וחוסכת לא מעט כסף על הוצאות מוניות (עבודה בסופי שבוע), מבירורים עם עו"ד סכום היעוץ והליווי הוא גבוה מידי, האם חכם לייצג את עצמי? אם כן מאיפה אני יכולה לקבל מידע על כל התהליך? אני אפילו לא יודעת מה מספר התיק או מאיפה אני מקבלת את מספר התיק? במידה ואגיע למשפט ושם ישלל רישיוני האם אוכל לקחת אז שירות יעוץ של עורך דין? האם זה יעלה יקר יותר אם אקח אותו במידה ואצטרך לשלב ערעור? האם זה בכלל ריאלי לקוות לחלץ את עצמי מהמצב הזה ללא עו"ד?