יוסף

שלום דו"ח על הפרעה לחציה שאינו תואם את האירוע

שלום, קיבלתי דו"ח אודות הפרעה לחציה של הולך רגל, במעבר חציה (בתיאור העובדות נכתב: "לא איפשרת להולך רגל שחצה במעבר להשלים את החציה בביטחה"). 8 נקודות ו500 ש"ח. למעשה, לא היה הולך רגל על מעבר החציה בכלל. עם זאת, היו הולכי רגל במדרכה לצד מעבר החציה, ויתכן שאחד מהם התכוון לחצות - בזה לא הבחנתי. ככל הידוע לי, אי מתן זכות קדימה להולך רגל המתכוון לחצות, אינה גוררת עונש חמור כל כך. בדו"ח עצמו ישנה סתירה פנימית, שכן בתיאור המפורט של האירוע, כתבה השוטרת "הבחנתי ברכב הנ"ל שלא נותן מעבר לילד שעמד במעבר החציה" - משפט שלהבנתי מגלה את האמת, לפיה לא היה הולך רגל באמצע חציה כלל. השאלה שלי - האם אכן מדובר בשתי דרגות שונות של עבירה, והאם דו"ח כזה, שבסעיף העבירה מאשים בהפרעה לחציה, ובתיאור הארוע מדבר על ילד שעמד במעבר, הוא דו"ח שכדאי להגיש עליו בקשה למשפט. (יצויין שכבר עברו 30 יום מהעבירה.) תודה רבה!

עו"ד שי גלעד

אין שתי קטגוריות לעבירה זו. השאלה אם הולך הרגל עמד לחצות או לא היא שאלה עובדתית שיש לשקול אם להביאו בפנמי בית משפט. בקשה להשפט ניתן להגיש עד 90 יום מיום קבלת הדו"ח

יוסף

באתר הבא כתוב שיש שתי דרגות - הפרעה לחציה, ואי מתן זכות קדימה להולך רגל הרוצה לחצות. https://www.queenoftheroad.co.il/%D7%98%D7%95%D7%A8-%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%98-%D7%AA%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%94-%D7%96%D7%9B%D7%95%D7%AA-%D7%A7%D7%93%D7%99%D7%9E%D7%94-%D7%9C%D7%94%D7%95%D7%9C%D7%9B%D7%99-%D7%A8%D7%92%D7%9C-%D7%91/

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה