יוסי כ

האם יש סיכוי להמיר עבירת אור אדום לנהיגה בחוסר זהירות

אני נהג חדש, בערב אחד נהגתי בכביש צר בצפון, נהגתי עם בלם יד מורם כמעט לגמרי (רק אחר כך ראיתי) ולכן הבלמים לא פעלו תקין, ולא הצלחתי לבלום בזמן (הרמזור התחלף מיד מכתום לאדום, בלי הבהוב ירוק). מצלמה צילמה אותי וקיבלתי דוח על אור אדום - עם ברירת תשלום או קנס. קריטי לי להוריד את האשמה ואת הנקודות - במיוחד כי אני נהג חדש, ודוח כזה יחייב אותי כנראה לפחות בתיאוריה מחדש... השאלה אם יש לי סיכוי לשכנע במשפט שהחציה באור אדום היתה בלתי נמנעת, בגלל אי-הרמת-הבלם, וזו בעיקר בעיה של נהיגה בחוסר זהירות (שאינה מטילה חובת תיאוריה לנהג חדש, וגם הנקודות הרבה פחות...) יש כאן עוד צדדים הנוגעים ל"גליון דוחות" שלי - והמשמעות שלהן לגבי התייחסות השופט כלפיי: 1. כמה חודשים לפני כן שוב תפסה אותי מצלמה עם אותו סיפור, אז זה היה בגלל סיפור שונה אך דומה. בכל אופן את אותו דוח שילמתי, כי הוא הובא לידיעתי רק אחרי שכבר לא היה ניתן לבקש להישפט.. 2. קיבלתי דוח על נסיעה ללא רישיון רכב בתוקף באיחור של חצי שנה. לסיכום: לאור כל הנ"ל. האם יש סיכוי שבמשפט אצליח להמיר את האשמה מחציית אור אדום לנהיגה בחוסר זהירות? או שעדיף לשלם וזהו.. (ולעשות אחר כך תיאוריה ולקבל הרבה נקודות...)

עו"ד שי גלעד

המרה של הוראת החיקוק בכתב האישום מתקיימת רק אם מגיעים להסכמה שכזו עם התביעה. בנסיסות שפרטת קשה יהיה לתביעה להסכים לכך.

יוסי כ

המון תודה! תכל'ס: יש אפשרות לבקש מהמשטרה את חומר הראיות, ולהגיש זאת לעו''ד שיבחן אם יש סיכוי להמרת סעיף העבירה? אודה לתשובתך בדחיפות

עו"ד שי גלעד

הסיכויים להמרת סעיף אישום תלויים בטיב הראיות המצוי בידי התביעה. רק עו"ד המתמחה בתחום יוכל לבחון זאת

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה