יהודה

בגין רכב שפגע בדלת רכבי השמאלית כשהייתה פתוחה ועיקם אותה כלפי חוץ, בו בזמן שרכבי היה חונה ועלו לרכב.

סעי' 80 קובע כי חלה חובת זהירות על הפותח את הדלת. אולם כי הדלת הייתה פתוחה מבעוד מועד כאשר הספיקו רכבים לחלוף בעת שנכנס אל הרכב ורכב הפוגע נסע במהירות מוגברת ובחוסר זהירות ומשכך פגע בדלת של רכבי החונה. הפוגע הפעיל את הביטוח שלו וכיום הם תובעים אותי בטענה שאני אשם בכך. לי אין ביטוח כי אם חובה על הרכב.

עו"ד שי גלעד

נראה לי הפירוט שמסרת שבכל זאת חלה עליך רשלנות. הדלת לא יכולה להשאר פתוחה מבלי שתקפיד שאף אחד לא יפגע. אין זה פוגם ברשלנות שיכול וחלה על הפוגע.

דוראל

אם זו דלת הנהג והיית חייב לצאת מהדלת ... או הדלת האחורית? אותה אין לפתוח לכיוון הכביש להעלאת או הורדת נוסעים בכלל.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה