אלון17

ביטול הודעת תשלום קנס של משטרה בשל התיישנות

שלום רב, בנוגע לדוח משטרה בגין עבירת תנועה שצולמה במצלמה (הודעת קנס לפי סעיף 228(ב)) - מה יחסי הגומלין בין סעיף 225(א) לחסד"פ לבין סעיף 230 לחסד"פ - בכל הנוגע להתיישנות העבירה/דוח - וזאת במקרה של הסבת הדוח לנהג שהוא לא בעל הרכב? לפי סעיף 225(א), במקרה של הסבת הדוח, העבירה מתיישנת בתוך שנתיים מיום ביצוע העבירה; אך לפי סעיף 230 לחסד"פ על המשטרה מוטלת חובה לשלוח הזמנה למשפט, למי שהודיע על רצונו להישפט, בתוך שנה מיום קבלת הודעתו. אז מה גובר על מה (הדוח הוסב על שמי, אני לא בעל הרכב, וביקשתי להישפט)? דהיינו אחרי כמה זמן הדוח התיישן ויש לבטלו לפי החוק - לאחר שנתיים מיום ביצוע העבירה או לאחר שנה מהמועד שהנהג בפועל (אני) ביקש להישפט ולא נשלחה לו הזמנה למשפט?

עו"ד שי גלעד

תק' 230 אינה מדברת על התישנות אלא על המועד להגשת כתב אישום ממועד הגשת הבקשה להשפט. לעומתה תק' 225 א קובעת קטגורית שלא יוגש כתב אישום אם חלפו המועדים המצויינים בה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה