ג ר י

דוח חניה ע"ש וכתובת נפטר ולא ע"ש היורש המחזיק ברשיון זמני

בעניין רכב של אדם שנפטר והוצא רשיון זמני ע"ש אחד היורשים עד להוצאת צו ירושה והעברת הבעלות . נשלחה ע"ש הנפטר ולכתובת הנפטר דרישה לתשלום חוב הכוללת קנס והוצאות גביה על סך 403 שח  בגין חניה בתחום תמרור אין עצירה , 10 חודשים לאחר תאריך העבירה שרשום בדוח (בתאריך זה הנפטר לא היה בחיים והיה בתוקף רשיון זמני) . דוח מקורי לא התקבל. וגם הדרישה לתשלום נתגלתה במקרה בדואר שנאסף ע"ש הנפטר ולא נקרא. לא הדוח ולא הדרישה לתשלום לא הומצאו ליורש שבחזקתו נרשם הרכב ולא לכתובתו , אלא לכתובת וע"ש הנפטר. יובהר שפרטי היורש המחזיק נמצאים במשרד הרישוי , אך על הרשיון הזמני מופיע שם הנפטר בתוספת ז"ל. וגם בעיריה רשום שם היורש המחזיק שעל שמו ועל כתובתו קיבל תו חניה עירוני. כמובן שלאחר 10 חודשים לא ניתן לדעת מי נהג ברכב ואם אכן נעברה העבירה. ומכיוון שזה אינו הדוח המקורי - אין פרטים מספיקים לגבי העבירה אפילו לא שעה . האם חייבים לשלם את הסכום הרשום ועוד בתוספת קנס או אפשר לבטל ? מה ניתן לעשות?

עו"ד שי גלעד

דוח חניה כמוהו ככתב אישום פלילי. עם פטירתו של אדם, מבוטלים כל ההליכים הפליליים כנגדו.

ג ר י

זה לא דוח של הנפטר.הדוח הוא מתאריך לאחר פטירת הנפטר , אך לא נשלח בכלל ליורש המחזיק זמנית ברכב ורשום במשרד הרישוי . ואילו הדוח השני עם הקנס (אולי גם דוח ראשון שלא נמצא) נשלח לכתובת הנפטר לאחר 9 חודשים מאירוע הדוח ובמקרה נתגלה ע"י אחד היורשים בערימת מכתבים. האם יש לשלם את הדוח או שהעיריה הייתה חייבת לשלוח לכתובת המחזיק ברכב. ואיך אפשר לברר את הדוח אחרי כל כך הרבה חודשים?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה