מנהלי הפורום

עו"ד משולם גלעד
עו"ד גלעד משולם, בעל תואר ראשון במנהל עסקים, תואר שני במדעי המדינה ותואר ראשון ושני במשפטים, מספק את שירותיו במסגרת משרד המתמחה ומתמקד אך ורק בתחום התעבורה. עו"ד משולם בעל עבר צבאי ותעסוקתי עשיר כאשר שימש בעברו חניך בבית ספר לקציני ים, קצין בשירות קבע בפלוגת גבעתי, מפקד במשטרת ישראל, תובע תעבורה בלשכת ירושלים.
דוח טלפון באופניים חשמליים – נהג חדש וחומרי חקירה
שלום לנהלי הפורום,אשמח להתייעצות לגבי דוח תעבורה שקיבלתי, לקראת דיון הקראה שקבוע לי בעוד חודשיים.הנתונים היבשים:העבירה: דוח על סך 1,000 ש"ח בגין אחיזת טלפון נייד בעת רכיבה על אופניים חשמליים (העבירה בוצעה לפני כשנה, והגשתי בקשה להישפט).הראיות בדוח: בדוח קיימת שורת תגובה שלי שבה השוטר רשם שאמרתי שהוצאתי את הטלפון רק לרגע להסתכל בשעון (בפועל, אחזתי בו יחד עם הכידון בשתי ידיים).הסטטוס שלי כיום: מאז ביצוע העבירה (לפני חודש) הוצאתי רישיון נהיגה לרכב, כך שכיום אני מוגדר כנהג חדש. העבר שלי נקי לחלוטין ללא הרשעות.חומרי חקירה: ביקשתי בעבר את סרטון מצלמת הגוף מהתביעה המשטרתית וקיבלתי דחייה. היום שלחתי בקשה שנייה ומסודרת במייל מתועד, וטרם התקבל מענה (יש עוד חודשיים למשפט).השאלות שלי:מכיוון שאני "נהג חדש" כיום, האם יש סיכון ממשי שבגלל דוח האופניים הזה השופט יטיל עליי רכיב של פסילת רישיון (בפועל או על תנאי) שיסכן את רישיון הרכב החדש שלי?במידה והמשטרה תתעלם מהבקשה שלי שנשלחה היום ולא תספק לי את הסרטון עד למשפט – איך נכון להתנהל מול התובע באולם לאור שורת ההודאה שרשומה בדוח?תודה רבה!