מנהלי הפורום

עו"ד משולם גלעד
עו"ד גלעד משולם, בעל תואר ראשון במנהל עסקים, תואר שני במדעי המדינה ותואר ראשון ושני במשפטים, מספק את שירותיו במסגרת משרד המתמחה ומתמקד אך ורק בתחום התעבורה. עו"ד משולם בעל עבר צבאי ותעסוקתי עשיר כאשר שימש בעברו חניך בבית ספר לקציני ים, קצין בשירות קבע בפלוגת גבעתי, מפקד במשטרת ישראל, תובע תעבורה בלשכת ירושלים.
דו"ח חניה לא הוגן
למקבל ההודעה שלום. היום שחזרתי ממסעדה בעת שנכנסתי לרכבי הגיע שוטר וביקש את הרישיון שלי ואת רישיון הרכב. השוטר נתן לי את הדו"ח בגין הפרעה לתנועה בניגוד לתקנה 71(1). מספר דברים: הרכב לא הפריע לתנועה. הרכב עמד אחרי שורת מכוניות ועוד הרבה מכוניות שעמדו אחריו בתור כאשר מכוניות עברו מצד שמאל ומצד ימין שלו ללא הפרעה. המשטרה (אשר עומדת באזור זה באופן קבוע) ראתה אותי נכנס לחניה ולא אמרה דבר. רק כאשר נכנסתי לאוטו השוטר ניגש אלי. אין שום שלט שמורה על כך שאסור להחנות באותו אזור. אין שום סימון על הכביש שאוסר על לחנות באותו אזור. אם אני לא טועה עקרון החוקיות אומר שמותר לאזרח לעשות כל מה שלא נאסר עליו בחוק - לא צוין שאסור להחנות שם - יש פה הטעייה של הציבור. זה נוהג ידוע משכבר הימים להחנות שם - ועד היום איש לא ידע שלא ניתן להחנות שם. המקום ידוע כמקום חנייה לציבור כמו גם השוטר אינו חבש כובע לראשו בעת שעצר אותי, רשם לי את הדו"ח, הגיש לי את הדו"ח וגם כאשר חתמתי עליו - וזאת לאחר שהערתי את תשומת ליבו לכך שהוא בכלל לא חובש כובע. מספר שאלות: 1. תקנה 71(1) מציינת במפורש שלא ניתן להחנות את הרכב במקום שמפריע או מעכב את התנועה- במקרה הנ"ל רכבים יחלו לעבור מצד שמאל של תור המכוניות שחנה ומצד ימין של התור - אי לכך לא הייתה בכך משום כל הפרעה לתנועה. ראוי לציין שבעוד שאני עומד ומדבר על השוטר מכוניות עברו מימין ומשאל באופן שוטף. ציינתי זאת בפני השוטר. 2. האם ניתן לבטל את הדו"ח עקב עקרון החוקיות - מאחר ולא הופיע כל שלט שאוסר חנייה באותו אזור -לא תמרור ניצב ולא תמרור מסומן על הכביש (למרות שבאזור התעשייה יש לא אחת מסימונים כאלה). 3. האם על השוטר חובה לחבוש כובע כאשר הוא נותן דו"ח. 4. יש פה חוסר תום לב - המשטרה ראתה אותי מחנה את רכבי ולא ציינה דבר. מן הראוי שתפקידה לא רק לתת דוחות אלא גם לווסת את התנועה וחובה עליה לפנות אלי בתור אזרח ולבקש ממני להזיז את רכבי. 6. ציינתי בפני השוטר שמכוניות עוברות מימין ומשמאל ואין הפרעה לתנועה, ציינתי בפניו שאין תמרור לא ניצב ולא על הכביש, ציינתי בפני השוטר שכאשר החנתי הניידת עמדה במקום ולא אמרה לי דבר. ציינתי בדבר את דבר הכובע- והוא פשוט החליט להתעלם. ציינתי בפני השוטר את עקרון החוקיות - הוא החליט לא לרשום את זה בדו"ח. הוא ציין בצמצום את דבריי ואמר לי להגיד זאת בבית המשפט. תודה יוסף לוי.