מנהלי הפורום

עו"ד משולם גלעד

עו"ד משולם גלעד

עו"ד גלעד משולם, בעל תואר ראשון במנהל עסקים, תואר שני במדעי המדינה ותואר ראשון ושני במשפטים, מספק את שירותיו במסגרת משרד המתמחה ומתמקד אך ורק בתחום התעבורה. עו"ד משולם בעל עבר צבאי ותעסוקתי עשיר כאשר שימש בעברו חניך בבית ספר לקציני ים, קצין בשירות קבע בפלוגת גבעתי, מפקד במשטרת ישראל, תובע תעבורה בלשכת ירושלים.

קביעת פגישה
0778054771
חזרה לפורום

חוב לחברת אגד

עוד
עודד

שלום רב. אני משרת כקצין בצבא מזה כשנה וחצי. ברשותי תעודת לוחם, המקנה זכות נסיעה בתחבורה ציבורית ללא מדים. תוקפה של תעודת הלוחם שברשותי נגמר, וביצעתי מעשה טיפשי, עליו אני מצטער וצילמתי אותה והדפסתי אותה מחדש בתוקף חדש. כאשר נסעתי בקו עירוני של אגד והראיתי את התעודה המזוייפת לפקח של החברה, הוא החרים לי אותה ושילמתי על הנסיעה בו במקום. אגד העבירו את התעודה למשטרה צבאית, ונשפטתי בצבא ע"י המח"ט וקיבלתי עונש מאסר של 15 יום בפועל. כאשר שוחררתי מבית הסוהר, מצאתי בתיבה מכתב מחברת אגד, הדורש שאשלם לחברה 1000 ש"ח תוך 14 יום, על הנזג שנגרם לה. נוסח המכתב המדוייק - להלן: לכבוד מר ******* מבלי לפגוע בזכויות לצרכי מו"מ בלבד א.נ. הנדון: חובך לאגד נתבקשתי לפנות אליך בשם מרשתי, "אגד" - אגודה שיתופית לתחבורה בישראל בע"מ כדלהלן: 1. ביום 18.8.11 בשעה 17:05 נסעת באוטובוס אגד קו 3 ב***. 2. בעלייתך לאוטובוס ולצורך הנסיעה הצגת בפני הנהג ובפני מבקר "אגד" תעודת לוחם (להלן: "התעודה"). 3. במועד הנסיעה התעודה לא תאמה את הנחיות והוראות הצבא והיא נחזית להיות פגומה ו/או שנעשה בה שינוי שלא כדין אשר יכול ועולה לכאורה כדי עבירה פלילית. 4. בעשיית שימוש שלא כדין בתעודה גרמת "אגד" נזק בגובה הסך של 1000 ש"ח. 5. היה והסך של 1,000 ש"ח לא ישולם לאגד תוך 14 ימים מיום מכתב זה, נתבקשתי על ידי אגד לנקוט נגדך בכל האמצעים החוקיים העומדים לרשותה. 6. את התשלום ניתן לבצע בשיק לפוקדת אגד בע"מ או בהמחאת דואר לפקודת אגד בע"מ ולשוח למחלקה המשפטית בית אגד - רח' הירדן ק. שדה התעופה ת.ד. 43 נתב"ג 70150 או בסניף אגד הקרוב למקום מגוריך. בכבוד רב, מלכה קרניאלי, עו"ד יועצת משפטית לאגודה. עותקים: עו"ד ארנה קדר - היועצת המשפטית לאגודה הח' עמיר הצנלבוגן - מנהל מחלקת מחירים. אני מבין כי ביצעתי עבירה בניגוד לחוק, ואני מצטער על כך מאוד. אף נענשתי על כך מבחינת צה"ל. השאלה היא - האם יש לאגד זכות לדרוש ממני תשלום של 1,000 ש"ח על נזק שלכאורה נגרם לה? תודה רבה, חג שמח ושנה טובה.