Nina Asor

סוגיית בן ממשיך

לפני כחמש שנים נפטר אבי. לאחר פטירתו אמי כתבה צוואה מפורטת, כולל תצהיר מצולם מול עורך דין בו הורישה לי את בית ההורים. לאחר פטירתה הוצאנו צו מימוש צוואה אך גילינו כי אחי הבחור רשום כבן ממשיך במנהל. העברת השם נעשתה לפני יותר משלושים שנים ואימי מעולם לא חתמה על כך, רק אבי. למרות שאחי בנה את ביתו בצמוד להורים הוא מעולם לא דאג להם או למשק. האם יש ביכולתי להפוך את החלטת הבן ממשיך, ומדוע לא נעשה תיקון לחוק כאשר המשק אינו פעיל יותר? האם בן ממשיך גובר על צוואה באופן גורף?

עו"ד רגב אלקיים

נינה שלום ככלל, ככל ומונה בן ממשיך כדין, הרי שהעברת הזכויות במשק לאחר פטירת ההורים תהיה לבן הממשיך. עלייך לבדוק האם מינוי הבן הממשיך היה כדין (לרבות סוגיית הסכמת אימך למינוי). בברכה, רגב אלקיים, עו"ד