שירלי

בנייה בתוך נחלה בה אנו גרים בשכירות

אנחנו זוג עם 2 ילדים שגרים במושב. עברנו לפני כחצי שנה. לפני כ 3 חודשים בעל הבית אשר גר בשכנות (צמוד אלינו ובתוך אותה נחלה ) התחיל לשפץ את ביתו. הודיע לנו כחודש לפני (כשכבר גרנו בבית ). מדובר בשיפוץ יסודי וגדול בו נהרס רוב הבית שעמד (בעל הבית ומשפחתו עברו לבית אחר לתקופת השיפוצים ). השיפוצים מתחילים בשעה 7 בבוקר בכל יום (גם בימי שישי ) מדובר ברעש נורא, לכלוך, פועלים שיושבים צמוד ואף "בתוך" גינתנו. מכולה עומדת במצוד לפתח ביתנו, משאיות ומכוניות של פועלים גם כן. שאלתי: האם בעל הבית מחוייב לפצותנו? האם,מותר לנו להודיע על עזיבה ולא כפי שכתוב בחוזה (הודעה של כ 3 חודשים מראש? ) שוב, עברנו מהעיר לגור במושב על מנת לחיות במושב ולא בתוך אזור תעשייה. . השיפוצים / בנייה לדברי בעל הבית ימשכו עוד כ 4 - 5 חודשים לפחות

עו"ד רגב אלקיים

שירלי שלום הצעתי היא כי תפנו לבעל הבית ותגיעו איתו להסדר (פיצוי/הפחתת שכירות או עזיבה בהסכמה). לכאורה המשכיר פעל בחוסר תום לב, ונראה ע"פ תיאורך, כי הנכם רשאים לדרוש/לתבוע פיצוי/פינוי. אולם, מדובר במאבק משפטי שכולם עשויים להפסיד בו. בברכה, רגב אלקיים, עו"ד

item.Author מנהל הפורום עו"ד שאול אטיאס

זכות המגורים שלכם בשכירות ותנאי המגורים נגזרים מהשכם השכירות ככל והמשכיר רשם בהסכם השכירות את הבניה מצבכם עדין יותר ככל ונושא הבניה לא הוזכר בהסכם הצעתו של חברי טובה